Last news in Fakti

6 Март, 2017 08:36 5 251 2

5 признака, че сте свръхинтелигентни

  • интелигентност-
  • работа-
  • скука
5 признака, че сте свръхинтелигентни - 1
Снимка: Shutterstock

Интелигентните личности не са суперсъщества, които имат отговора на всички въпроси. Дори напротив, интелигентните хора имат далеч повече и по-големи проблеми, тъй като мозъците им не спират да работят. Дали и вие сте от тези, на които им се налага да анализирате какво ли не, ще разберете след като си отговорите на въпроса дали се сблъсквате със следното:

1. Уморявате ли се от повърхностни разговори?

Тъй като мозъкът ви е ангажиран постоянно с големи идеи, хора, които водят подобни разговори, ви губят времето.За вас е истинско мъчение, когато някой се опитва да убие времето в празни приказки. Подобни разговори ви отегчават до смърт и понякога дори забравяте учтивия тон.

2. Лесно ли се отегчавате в работата си?

Каквото и работа да захванете, бързо й „хващате цаката“ и ви отегчава. За вас тя не представлява предизвикателство, а бързо се превръща в рутина

3. Мислите ли повече, отколкото говорите?

Мозъкът ви работи на високи обороти и дори да искате, трудно ви е да изкажете вербално всичко, което минава през него. Освен това сте наясно, че не всичко, което си мислите е практично, приложимо и правилно, затова предпочитате да говорите, когато сте убедени в нещо.

4. Определят ли ви като „странен/на“?

Вие не обичате да губите време в обикновени разговори и социалните ви умения малко страдат от това. Не говорите много, а когато го правите, то е по задълбочени теми, които останалите често не разбират. Ето защо често те странят от вас и смятат, че не умеете да разпускате, да се веселите и да се социализирате.

5. Трудно ли ви е да се влюбите?

Ако се влюбвате много по-трудно от средностатистическия човек, това се дължи на склонността ви да постоянно да анализирате. Избирателни сте, скептични и искате да се уверите, че няма да сгрешите, което е почти невъзможно, защото човешките връзки са непредвидими.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ас сас коня

    4 0 Отговор
    Се едно за мене е писано, особено т. 4 и 5

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ас сас коня":

    Допуснал си правописна грешка: коня се пише кона!
    :)