Last news in Fakti

12 Март, 2017 10:49 5 032 0

Правила за оформяне на перфектни вежди

  • вежди-
  • оформяне-
  • правила-
  • пинсета

Изражението на лицето и неговият баланс се придава не толкова от самите очи, колкото от техния естествен контур - веждите. Неподдържаните или неправилно оформени вежди развалят впечатлението за външността. Затова веждите се нуждаят от внимателна и редовна грижа.

Най-простият и сигурен начин за коригиране на формата и цвета на веждите е да се обърнете към специалист в козметичен салон. Но забързаният ритъм на живот понякога не позволява редовното и често посещение при козметик, а и истината е, че косъмчета се появяват почти всеки ден. Затова вижте правилата, които трябва да следвате, ако ви се налага да оформяте веждите си вкъщи, с помощта на пинсета и увеличително огледало. Освен с пинсета и огледало, трябва да разполагате и с дезинфекциращ лосион. Осветлението трябва да е силно, за предпочитане дневна светлина.

Техниката за оформянето на веждите не е сложна, ако се спазват правилата. Косъмчетата е необходимо да се захващат максимално близо до коренчетата, със свободната ръка опъвайте кожата и дърпайте рязко.

Старайте се да захващате само по едно косъмче. За обезболяване използвайте горещи компреси - те разширяват порите и косъмчетата излизат по-лесно, или точно обратното, обработвайте зоната с парченце лед - студеното също е добър начин за обезболяване.

За да бъдат оформени правилно веждите, трябва да вземете предвид три основни линии, прокарани през всяка част на лицето. За да се определи точната форма, където трябва да започват, завършват и където е най-високата извивка, трябва да прокарате тези линии по лицето си. Това може да направите с помощта на молив. Наложете го на лицето, така, че да мине през изброените точки, и отбележете пресечните му точки с линията на веждите.

Първата линия минава от най-външната част на ноздрите към вътрешния край на очите. В точката на пресичане на тази линия с веждата е необходимо да се удължи вертикално. И така получавате началото на линията на веждите. Всички косъмчета, които са извън нея, в посока към носа, трябва да бъдат отстранени.

Втората линия също започва от външната част на ноздрата, но завършва при външния ъгъл на окото. Точката на пресичане с веждите е крайната точка на веждите ви. Ако извън тази линия има останали косъмчетата, те трябва да се премахнат. Ако естествената ви вежда е къса и не стига до тази точка, то ви е нужно да коригирате това при гримиране.

Третата линия минава през дъгата на веждата, когато гледате направо. Тя започва, както и всички останали, от ноздрата, а точката на пресичане е мястото с най-голямата извивка, и най-високата точка на веждата. Отстранете косъмчетата вляво и вдясно от контролните точки, както и тези под и над линията на веждите, които изкривяват извивките им, за да се предаде окончателния им контур. Веждите трябва да са симетрични.

След приключване на процедурата, намажете кожата с дезинфекциращ лосион и накрая нанесете крем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА