20 Март, 2017 08:45 10 813 4

Защо не трябва да изхвърляте банановата кора

  • банан-
  • кора-
  • полза-
  • псориазис-
  • бръчки
Защо не трябва да изхвърляте банановата кора - 1
Снимка: Shutterstock

Знае се, че бананът има много полезни свойства, но и с удивителните си козметични качества, и това се отнася не само за самия плод, но и за обелката. Благодарение на високата концентрация от витамини и микроелементи, вътршената част на банановата кора има силно антиоксидантно действие, тя може да пречиства кожата от натрупаните замърсявания и токсини, и да помага в борбата срещу свободните радикали и тежките метали. Ето няколко козметични ползи и приложения на банановата кора:

1. При бръчки

Поставете пресни бананови кори върху набръчканата област и оставете за 15 минути всеки ден. След няколко седмици ще се радвате на забележима промяна.

2. При акне

С малко парче от кората на банана разтривайте нежно в продължение на 5 минути засегнатата област. Оставете да постои и след като изсъхне, изплакнете с хладка вода. Ако сте постоянни и повтаряте това най-малко три пъти на ден, акнето и пъпките ще изчезнат в рамките на седмица.

3. При сърбене и подуване на кожата

Достатъчно е да разтривате с бананова обелка проблемното място и съвсем скоро сами ще се убедите в невероятния и бърз ефект.

4. При подпухнали очи

Наложете обилно обелки от банан върху и около подпухналите зони. След 15-20 изплакнете с хладка вода. Зачервяването ще изчезне моментално. Това магическо действие се дължи на високото съдържание на калий в банана, който има свойството да изтегля излишната течност под кожата.

5. При брадавици и псориазис

Наложете обелката на засегнатия участък и я втривайте в продължение на 10-12 минути два пъти всеки ден. Ефектът може и да не е светкавичен, но определено е по-ефективен в сравнение с всички останали кремове с химическо съдържание. Нужно е търпение и постоянство, и със сигурност ще има добър резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина една

    11 3 Отговор
    Вени очаквахме от теб да има и точка 6- при нередовен секс.
  • 2 Грую

    10 0 Отговор
    Аз ги давам на прасето - много ги мели...един път му дадох цял банан даже, обаче изеде само кората, а вътрешното го остави - не е свикнало животинката, ама кокошките го доопаткаха.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.