Last news in Fakti

15 Април, 2017 20:29 11 610 5

Спим голи - ставаме по-слаби

  • спане-
  • голота-
  • дрехи-
  • отпочиналост
Спим голи - ставаме по-слаби - 1
Снимка: shutterstock.com

Освен адекватния сън, за доброто ни здраве се оказва важен и начинът, по който спим, а именно – без дрехи. Според специалисти по този начин се подпомага загубата на излишни килограми. Причината е, че когато ни е много топло, в организма се увеличават нивата на хормона кортизол, като резултатът от това е повишаване на апетита.

Когато спим без дрехи, се намалява и рискът от развитие на гъбички, тъй като не осигуряваме на организмите комфортната им топла и влажна среда.

Отчитат се и други ползи – повишава се плодовитостта сред мъжете, тъй като хормонът тестостерон се синтезира през нощта, а нивата му намаляват, ако в околната среда е много топло. Когато спим голи с партньора си, се увеличава чувството на привързаност, както и сексуалната възбуда.

Липсата на дрехи през нощта означава и по-добро охлаждане на тялото. Това е важно, тъй като горещината през нощта е сред причините за неспокоен сън. Според резултати на проучване, чиято цел е да се изследват навиците, свързани със съня, 40% от участниците признават, че не спят спокойно през нощта. От тях 24% си набавят единствено по 6 часа всяка нощ, независимо от препоръчителните 7-9 часа.

Над една трета от взелите участие съобщават, че сутрин се будят с чувство на умора, като част от тях се оплакват от болки в гърба, а други – от болка във врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 макс

    4 2 Отговор
    Какви са тези глупости аз не помня от кога не съм слагал пижама дори и нямам спа гол поне от 20 години бях 55 кг .сега съм 85 .

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "макс":

    Можеше да си 95 ,ако беше спал с дрехи..😀
  • 4 Vasik Atanasova

    2 3 Отговор
    големи глупости хахаххахахаха
    смях до небесата
    човек спи най добре когато е затоплен
    а не като му е студено

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.