18 Април, 2017 11:30 4 301 0

Кратка история за благодарността

  • притча-
  • поука-
  • история-
  • вълк-
  • благодаря
Кратка история за благодарността - 1
Снимка: Pixabay

Един вълк пирувал с убитата от него жертва, когато внезапно една малка костица заседнала в гърлото му и той не могъл да я преглътне. Не след дълго гърлото го заболяло много силно и той започнал да снове напред-назад, виел от мъчителната болка и отчаяно търсел начин да облекчи нараненото си гърло. Вълкът тръгнал да убеждава всеки, който минел, да извади костицата.

— Ще направя всичко, което поискате — казвал той, — само я извадете.

Накрая чаплата се съгласила да опита. Наредила на вълка да легне настрани и да отвори челюстите си колкото може по-широко. После пъхнала дългия си врат в гърлото му и с клюна си успяла да измъкне костицата.

— Сега ще получа ли обещаната награда? — попитала чаплата.

Вълкът оголил зъбите си и казал:

— Бъди благодарна, че си напъхала главата си в гърлото на вълка и си я извадила невредима. Това е предостатъчна награда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА