Last news in Fakti

18 Април, 2017 11:30 3 085 2

Принц Хари извади на показ психическите си проблеми

  • проблеми-
  • принц хари-
  • принцеса даяна-
  • смърт-
  • психологически проблеми-
  • психологическа помощ

Британският престолонаследник получи симпатиите на британците, след откровеното признание

Принц Хари извади на показ психическите си проблеми - 1
Снимка АП/БТА

Принц Хари наруши кралските традиции и разказа пред света за вътрешните си терзания и психологическата помощ, която е получавал след смъртта на майка му - принцеса Даяна. Принцът е само на 12 г., когато майка му умира, а той не може да скърби и да мисли за случилото се, защото е кралска особа. Едва сега той проговори за психическата си травма и мъката, с която се сблъскал.
Това внезапно откровение, направено след две десетилетия, прекарани в тишина, бе посрещнато с широко одобрение от британците.

В интервю пред в. "Дейли Телеграф", 32-годишният принц Хари разказа за нервният срив, който получил след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г.

Хари сподели, че е "изключил всички свои емоции" за почти 20 години, в които животът му е бил в "пълен хаос". Това много пъти го е тласкало към ръба на "пълен нервен срив".

По-малкият син на принц Чарлз описа дългия и болезнен процес, през който е трябвало да премине, тъй като не е искал да се изправи пред чувството на загуба. Кошмарът му приключил едва преди няколко години, когато се решил да потърси професионална помощ.

Принц Хари се обърнал към специалисти, след като получил насърчение и подкрепа от брат си принц Уилям. В онзи момент той най-сетне се изправил срещу проблемите си и свалил маската на весел и безгрижен човек.

След завършването си, принц Хари постъпи във военна академия, след която започна успешна военна кариера.

Принц Уилям, съпругата му Кейт и принц Хари работят с благотворителна организация за психично здраве. Те се стараят да обясняват на хората, че психичните проблеми са също толкова сериозни , колкото и всички други заболявания и за тях трябва да се говори открито, без страх и срам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    6 0 Отговор
    Не случайно я има приказката за тежестта на царската корона...
  • 2 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Да иде да копа на редо и ще му мине психясването.
    Психо във военна академия, утре може да натисне ядреното копче на баба си.