Last news in Fakti

29 Април, 2017 14:21 64 163 35

37-годишната майка, родила 38 деца (СНИМКА)

  • жена-
  • бременна-
  • дарба-
  • деца-
  • рекорд-
  • уганда-
  • размножаване-
  • многоплодна бременност-
  • аномалия

Жителката на Уганда има изключителната дарба да се възпроизвежда и да ражда деца

37-годишната майка, родила 38 деца (СНИМКА) - 1
Снимка: shutterstock

37-годишна жена от Уганда има изключителната дарба да създава, износва и ражда бебета. Днес Мириам Набатанзи е горда майка на цели 38 деца.

Тя живее в малкото селце Кабимир, в област Муконо, намиращо се на около 50 километра от столицата Кампала. Цялото ѝ поколение е от един баща и това е потвърдено от местната администрация.

Според местното издание Daily Monitor of Uganda, последното дете в семейството е дошло на бял свят чрез цезарово сечение през декември 2016 г., след което лекарите отстранили матката на жената.

Невероятното приключение на Мириам започва, когато е на 13 години. Тогава тя ражда за пръв път — близнаци. Това се случило непосредствено, след като била дадена за невяста на мъж, 25 години по-възрастен от нея. От този момент нататък тя непрестанно е ... бременна.

През тези 24 години, жената 6 пъти ражда близнаци, 4 пъти е бременна с тризнаци, 3 пъти успява да износи четиризнаци и веднъж е бременна само с едно дете. Десет от децата ѝ са момичета, а останалите са момчета.

Най-малкото дете в момента е на 4 месеца, а най-голямото може да се каже, че е вече възрастен човек, защото е на 23 години.

Раждането на толкова много деца на куп (близнаци, тризнаци и четиризнаци) не изненадало жената. "Това изобщо не ми се стори странно, защото съм го виждала и преди в рода ни", споделя 37-годишната жителка на Уганда. "Моят баща има 45 деца от различни жени и всички те се появяваха в комплекти от по 2, 3 или 4", разказва още Мириам, която съселяните ѝ наричат "Налого Музала Бана" или "близначката, която ражда четиризнаци".

Д-р Чарлз Кигунди, гинеколог в болницата Мулаго и президент на асоциацията на гинеколозите и акушер-гинеколозите в страната, смята, че е много възможно Мириам да е наследила изключителната си плодовитост от своя баща.

37-годишната майка, родила 38 деца (СНИМКА)

След шестото раждане, когато тя вече имала 18 деца, Мириам все пак взела разумното решение да спре да се множи и се обърнала за съвет към лекар. Отговорът, който получила бил потресаващ и изумителен. Те ѝ съобщили, че ако спре да ражда може да умре, защото тя е генетично предразположена към хипер-овулацията (освобождаване на множество яйца в един цикъл), което значително увеличава шанса за многоплодна бременност. Лекарите ѝ обяснили, че ако тези неоплодени яйцеклетки останат в тялото ѝ, могат да разрушат репродуктивната система, с което да застрашат живота на жената, обяснява доктор Ахмед Кикомеко, пред африканското списание Happenings.

Въпреки предупреждението на гинеколозите Мириам направила опит да контролира тялото си и си поставила спирала. Тялото ѝ обаче реагира изключително зле на действията ѝ. „През цялото време повръщах и за малко да умра. Изпаднах в кома за месец“, разказва жената. Но този инцидент не я обезкуражава и когато е на 23 години (в онзи момент вече е майка на 25 деца), тя прави нов опит да спре да ражда, но и този път се проваля, а лекарите настояват да не спира да се възпроизвежда.

Желанието на Мириам да няма повече деца е свързано до голяма степен и с факта, че изхранването на това огромно семейство е много трудно. Не само заради броя на гърлата, а и защото съпругът на вечно бременната жена не помага по никакъв начин. „Мъжът ми е полигамен и има много деца от предишни връзки“, споделя майката на 38 деца.

За изхранването на това семейство на ден са нужни 10 кг. брашно, 4 кг. захар, а за хигиената — три сапуна.

Единственият източник на доходи за жената е сергията ѝ за билки, която държи на пазара. Допълнителен доход си докарва, като разхубавява булки преди сватбите им. От известно време жената обмисля своя нов бизнесплан — да прекара водопровод до дома си, за да може да продава чиста вода на цялата околия.

„Спрях да се самосъжалявам, защото съм наясно, че тези деца са дар от Бога, който аз съм длъжна да опазя. Затова опитвам да дам всичко от себе си, за да се грижа за тях“, обяснява Мириам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    86 17 Отговор
    Неграмотността води до това . Пример - циганите !

    Коментиран от #32

  • 2 Патето Яки

    12 20 Отговор
    Горкият баща.

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    62 16 Отговор
    Това е всичко друго, но не и нормално човешко поведение!!!
    Животинския инстинкт да се правят деца, води до свръх популация от човекоподобни, които за жалост нашата изпедерастяла цивилизация стимулира с блага създадени от научно-техническия прогрес. А прогреса се създава от умни, интелигентни и образовани хора, които най-често имат по едно дете или изобщо нямат, дори и след инвитро опити!
    Красноречив фактът е, че най-бързо стопяващата се държава в света е Япония. Къде е Япония в научно-техническия прогрес, къде е Уганда с тези изроди с по 40 деца???
    Сами се обричаме на затриване!!!
  • 4 Лора

    18 10 Отговор
    Ако ги роди в България парите няма да й стигат да ги изхрани, облече, да ги изучи и т.н
  • 5 Киро

    45 15 Отговор
    Няма да мине без някой нов вирус или бактерия, ми се струва


    Тия се разплождат като хлебарки, с нищо не допринасят за развитието на света, само се чифтосват, плюскат, изсичат и тн.
  • 6 кучето шаро

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Патето Яки":

    Бащата си е бил шута в някоя съседна държава !
  • 7 Марчо

    37 12 Отговор
    На бащата му дреме на дедовия. Ако сте чели до края статията ще разберете, че той е полигамен и има и други деца от други жени.
    Но иначе е така. По цял ден се чудят къде да си го заврат, както и нашите братя роми и ето резултата. А това, че не мое а са спре е тъпотия. Заслужават си съдбата на глад, мизерия и болести. И няма смисъл да и се прави изкуствено дишане на такъв народ.
  • 8 gost

    8 15 Отговор
    taka e balgarite edno dete nemogat da izhranqt kamoli da izuchat pak tragnali da mislqt za coganite hahah negi mislete tqh tesa mn dobre karat BMW ta i imat golemi palati ta za tova negi mislete tqh
  • 9 яна

    17 18 Отговор
    Евала на тази жена. Сама се справя
  • 10 Мая

    14 4 Отговор
    Само бройката на децата ни ми излиза: 3пъти четиризнаци=12, 4пъти тризнаци=12, 6пъти близнаци=12, и само един път едно дете- станаха 37, 38-мото къде е?
  • 11 Vasik Atanasova

    17 9 Отговор
    е тя още ще роди
  • 12 Неграмотни.ком

    24 8 Отговор
    Вие четете ли защо е раждала постоянно или четете между редовете ... Неграмотни сте вие в случая ... В

    Коментиран от #15

  • 13 Скорпион29

    21 11 Отговор
    Това не е човек а животно
  • 14 Кака Гинка

    15 6 Отговор
    Явно там няма демографска криза, а как ще се оправят - тяхна си работа.Лошото е,че ние българите също изчезваме;другите етноси ще ни претопят скоро...
  • 15 Гост

    21 11 Отговор

    До коментар #12 от "Неграмотни.ком":

    ти прочете ли, че е започнала да ражда на 13 години??? Или е това са и го препоръчали лекарите???
    По-неграмотен от теб няма!
  • 16 Амед ага

    10 16 Отговор
    А в нашто махла мюмюн ага и айше абла, имат 8 блиснака 7петзнака 4 тризна ама половината леля им ги е раждала, и са от чичу асан праини.. Моито снаха пак на лелята е дщтеря ама от свакоту е първото и третуто бебе..
  • 17 Нищо чудно

    18 6 Отговор
    Аз съм чувал от една баба акушерка в Майчин дом на гарата, живееше в къщата до нашата, че навремето една циганка родила 47 деца, 11 от които в същият Майчин дом в нейни смени. Първото го е родила на 14. Последното го е родила на 55г.

    Така че тази негърка не е нищо ново.

    Иначе съм чувал за циганин с над 60 деца от повече от 25 жени от Омуртаг, тук във България говорим.
  • 18 plovdiv

    22 4 Отговор
    Когато , баща ми беше майка , сърсето ми е локо Пловдив , аий с...р , нормалните хора едвам едно дете гледат и то ако имат късмет , ми то на снимката няма едно с обувки , горките деца .......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 баси

    14 9 Отговор
    само не разбрах-трябва да я ,,съжаляваме",че не може да си затваря краката, или се хвали? а и приятелски съвет към нея(нищо,че сигурно не може и да чете)-не гледай от баща ти..има 45,ама от РАЗЛИЧНИ жени,не от конвеари като теб ;)
  • 23 Госпожицата​.

    27 8 Отговор
    Близките години колко ще станат в Африка?
    Да кажем един милиард.
    И като им стане тясно родното им място къде ще тръгнат, ами към Европа,тук май храната е в изобилие,даже се изхвърля на поразия,
    ще се наядат,ще се наспят,ще се почесат като маймуните,и се започва плоденето,щото книги не им се чете, ангажименти,това какво ли е,
    и хоп за десетина години Европа взе да става кафеникава разцветка,та така,може и да греша.

    Коментиран от #31

  • 24 гнида

    13 5 Отговор
    И какво ли ще работи многобройната челяд ?

    Коментиран от #25

  • 25 123

    17 4 Отговор

    До коментар #24 от "гнида":

    Какво ще работи?-ще прави деца.
  • 26 гост

    11 9 Отговор
    Вие наистина не четете до края! Жената се е опитвала многократно да спре, но е щяла да умре. А и какво толкова лошо като има толкова деца, грях ли е голям, бори се жената да ги изхранва някак, не е тръгнала помощи да проси.

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    8 10 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ти нормален ли си, коя жена умира от това, че има само 16 деца, вместо 38???
    И как да не е лошо да има 38 деца - кой женски бозайник над 40 кг може да роди 38 деца??? В природата такива уродщини няма!!!
  • 28 Gost

    8 2 Отговор
    Направо не мога да повярвам като чета тези коментари... но искам да попитам, ако това се бе случило на българска жена от български произход и за да запазят живота ѝ трябваше да постъпят лекарите по същият начин, дали щяхте да реагирате по същият начин или по-скоро щеше да очаквате, тя да бъде вписана в рекордите на Гинес. Нека не забравяме и че в САЩ има подобен случай с 21 деца ( с разликата,че са били запланувани всичките) и като се говори за божия намеса и т.н. никой не е отишъл да пите дали могат да четат или не... Създадоха им ток шоу...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баш Майсторът

    4 3 Отговор
    Каква божия намеса,тоя просто е трябвало,да го вади навън с време,а жена му трябва да прекарва повече време изправена,отколкото по гръб,(макар,че не е задължително)....
  • 31 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Госпожицата​.":

    Те вече са започнали преселението то Северна Африка към Европа и прилагат същите начини за насилие и зачеване, както и при тях.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 sisi

    2 0 Отговор
    Не се притесняавайте Европа ще изпраще помощти т,е, ние ще ги храним
  • 34 offf mi de da znam be

    0 0 Отговор
    Abe jenata s nishto ne e winowna che e nadarena.
    Wse pak nqkoi hora ne mogat i 1 detence da si rodqt zatowa osinowqwat .
    da ne budem grubi.😃
  • 35 gosta tuka

    0 1 Отговор
    Az sam siguren che taq neshto ne e w red.
    38 deca.
    Drug put.
    Twa e ne normalnoooooo.
    maloumni li steee????