Last news in Fakti

2 Май, 2017 10:54 15 354 4

Смъртоносни паяци, скрити в банан, окупираха дома на британка

  • паяци-
  • банани-
  • смъртоносни-
  • бразилски паяк-скитник-
  • отвовен паяк-
  • магазин-
  • станли

Жената закупила плодовете от местна верига супермаркети

Смъртоносни паяци, скрити в банан, окупираха дома на британка - 1
Снимка: shutterstock

Малките на най-смъртоносния паяк в света изгонили от дома им майка и седеммесечното ѝ бебе, след като се излюпили от пашкула си, прикрепен към банан, купен от местна верига супермаркети, пише в. „Мирър“.

30-годишната Джема Прайс от Станли, окръг Дърам, открила поколението на един бразилски паяк-скитник, вид, чиято отрова може да убие възрастен човек за два часа, миналата седмица.

Тя била в състояние да се прибере у дома, със 7 месечния си син, едва когато специалистите, които повикала, не се обадили, че са избили паяците до крак.

Смъртоносни паяци, скрити в банан, окупираха дома на британка
Снимка "Метро"

Ето какво разказва тя: "В понеделник си купих някакви банани от магазина на ASDA в Стенли. На следващия ден се прибрах от фитнес залата, взех един от купата и се качих горе. Докато белех банана, един бял пашкул с яйца, който не бях забелязала до този момент, се спука и стотици малки паяци плъзнаха по ръцете и пижамата ми. Хвърлих банана на леглото и от пашкула продължиха да излизат паячета, които плъзнаха навсякъде. Откачих и започнах да крещя като същевременно се опитвах да убия колкото мога повече от тях. Някои от тях влязоха в леглото на бебето ми Лео. Грабнах го и моментално се обадих на спешния телефон. Операторът попита дали сме били ухапани, а когато казах "не", той ми заяви да напуснем незабавно имота и да не се връщаме обратно. Майка ми живее точно отсреща, така че за щастие имахме къде да пренощуваме.“

Когато жената се обадила в магазина, от където купила „плодовете с изненада“, за да предупреди, мениджърът ѝ казал да донесе обратно бананите и паяците, за да ѝ върнат парите.

„Беше абсолютно комично. Нямаше начин да се разхождам с потенциално отровни паяци в чантата си“, разказва жената.

На следващия ден тя решила да се обади в централата на ASDA, за да съобщи какво се е случило, но от там ѝ отговорили, че няма какво да направят и предложили да изтупа бебешките дрешки, за да паднат паяците от тях. Тя им обяснила, че е напуснала дома си, без да вземе каквото и да е със себе си. В знак на добра воля, от магазина предложили да ѝ дадат ваучер за 50 паунда, с които да купи нужните за бебето неща от техния магазин.

След това Прайс се свързала с отдела по здравеопазване и околна среда в окръг Дърхам, от където я насочили към контрол над вредителите. От там обаче ѝ обяснили, че не могат да се справят с нападение на чуждестранни паяци и тя трябва да извика специалисти.

"Аз съм готвач и съм срещала тропически паяци и преди. Преди няколко години бях ухапана от паяк от вида фалшива вдовица и се озовах в болница. Сега, нещата можеше да имат съвсем различен резултат, ако паяците бяха възрастни индивиди.“

Смъртоносни паяци, скрити в банан, окупираха дома на британка
Снимка "Метро"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    5 3 Отговор
    Хм, тази британка е красива, макар и ядосана на снимката.
    Рядко могат да се видят красиви британки.
  • 2 Хамелеон

    0 2 Отговор
    Ти задаи вапроса ако на вас ви се случи подобно нешто бакгарите какви сме простовати а става вапрос за много отровни сащества

    Коментиран от #3

  • 3 Олигарха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хамелеон":

    Брат ти да не си се слял с клавиатурата, че нещо не се чете какво си искал да изходиш?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.