Last news in Fakti

6 Май, 2017 12:42 13 777 6

Хайде да оплевим градината голи! (СНИМКИ)

  • градина-
  • градинарство-
  • гол-
  • нудисти-
  • международен ден на голото градинарство-
  • без дрехи

Днес е Международният ден на голото градинарство

Хайде да оплевим градината голи!  (СНИМКИ) - 1
Снимка: shutterstock

Всеки може да бъде градинар. Без значение дали сте млад или стар, мъж или жена, дете или старец — стига да имате желание можете да бъдете градинар. Въпреки това, не всеки може да бъде гол градинар. Точно така. Днес светът отбелязва Международния ден на голото градинарство (World Naked Gardening Day (WNGD).

Този ежегоден "празник" по традиция се отбелязва през първата събота на месец май и има за цел да насърчи хората да се свържат с природата по начина, по който тя ги е създала.

Хайде да оплевим градината голи!  (СНИМКИ)

На този ден хората трябва да се освободят от задръжките си, да съберат смелост и дързост, да се отърсят от предразсъдъците и задръжките си, да се почувстват леки и ефирни и да свалят дрехите си. След това разбира се идва моментът, в който да излязат навън и да се погрижат за своите растения, захващайки се с плевене, прекопаване, засаждане, подкастряне, косене или поливане.

Хайде да оплевим градината голи!  (СНИМКИ)
Снимка Туитър

Защо да градинарствате голи? На първо място, защото е забавно! На второ място, защото градинарството е сред онези дейности, които, освен че са подходящи за цялото семейство, могат без проблем да се вършат без дрехи.

Хайде да оплевим градината голи!  (СНИМКИ)
Снимка Туитър

Идеята за този ден за пръв път се родила през 2005 г. Тя хрумнала на редактора на списание „Nude & Natural“ — Марк Стори и на пермакултуриста Якоб Гейбриъл (пермакултурата е подход в земеделието, който работи със, а не срещу природата — бел.ред.).Хайде да оплевим градината голи!  (СНИМКИ)

Стори решава да въведе читателите си в същността на тази необикновена идеи и пише статия, която привлякла вниманието и одобрението на друга нудистка организация.

Така идеята придобила доста широка популярност и на 10 септември 2005 г. се състоял първият Международен ден на голото градинарство.

"Не става въпрос да показвате голото си тяло пред други хора, а да приемете собственото си тяло като едно цяло с природата", пояснява идеологът на WNGD.

Оказало се обаче, че септември не е най-подходящият месец да излезеш навън гол и да прекараш няколко часа в градината. Ето защо, през 2007 г. той бил изместен за месец май, като датата останала плаваща — всяла първа събота от месеца.

Днешният 6 май се оказа студен и дъждовен, не съвсем подходящ за концепцията на „празника“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Този

    5 0 Отговор
    Хайде Миленче идвай да плевим па може и....
  • 2 Извратенчо

    5 0 Отговор
    Чичото с ц.ците е много секси
  • 3 гост

    4 2 Отговор
    А кога ще покажете всички снимки?
  • 4 извратенякмазохист

    3 0 Отговор
    И аз искам с Миленчетоооооо....Ама ще и плевя градинката, ще я поливам, тя мен същоооо...И ако не ни нахапят комарите зверски, а в градините ги има достатъчно, ще се намажем с тор, за да сме по-наТОРАЛНИ! Ех, че красота!...
  • 5 Кака Гинка

    5 0 Отговор
    След като можем да градинарстваме голи,значи можем и да се къпем с дрехите.И когато тази иновация стане стане следващият писък (на умряло) на модата - помнете,че аз първа съм я предложила! :))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.