7 Май, 2017 18:04 3 332 5

Кой е виновен за бръчките?

  • бръчки-
  • захар-
  • сладко-
  • остаряване-
  • кожа

Не винете стреса, виновникът се спотайва на място, на което не бихте го потърсили

Кой е виновен за бръчките? - 1
Снимка shutterstock

Повечето хора се притесняват за теглото и талията си, когато стане дума за захар. Те се опасяват от ефекта, който захарта може да окаже върху фигурата им. Повечето от тях дири не подозират, че освен на фигурата им, тя има отрицателни ефекти и върху кожата на лицето.

Според учени жените не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето си, за които е виновно сладкото. Според изследвания, проведени наскоро, захарта е най-големият враг на кожата, пише сп. "Обекти".

Похапването на сладкиши и десерти води до отпускане на кожата и появата на бръчки. Всъщност хората започват да стареят, когато кръвната им захар стане прекалено висока. В този момент и кожата започва да губи своята еластичност и колаген.

Скорошно проучване разкри, че последствията от отказа на сладко са сходни с последствията от отказа на наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време. Ако не можете напълно да се лишите от това удоволствие в живота, можете да го замените с плодове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виц

    3 0 Отговор
    Па плодовете са на цената на спанак на север и полюс. По добре захар отколкото глад. То с тия доходи...
  • 2 ДЕДО ВЛАДИКА

    4 0 Отговор
    Мъж и жена на касата в МОЛ-а. Жената напазарувала яко. Касиерката се обръща към мъжа:
    – Как ще платите, в брой или с карта?
    А ония вика:
    – Ми... със свито сърце...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 qqqqq

    2 0 Отговор
    Най добрия лек за бръчките е ЮНАШКОТО мляко. Доказано е, дори се съдържа в скъпите кремове.
  • 5 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Кво искате да кажете че ако не консумираме захар, което е почти невъзможно защото я слагат във всички основни храни, на 60 години ще изглеждаме като на 30, малко съмнително......