Подправките са тайната на вкусната храна.
Всяка част от света има своите предпочитани и традиционни подправки. Именно те са онова, което придава на храната онзи типичен и традиционен вкус, уникален и специфичен за всяка кухня.
Макар днес, в този мултикултурен свят, в който всеки да има достъп до всичко, традиционното си остава традиционно и различните народи предпочитат своите традиционни билки и подправки, залегнали в културата им от векове, пред привнесените чужди и екзотични вкусове.
Независимо колко страстен любител сте на световната кулинария, със сигурност има много аромати и вкусове, които са ви непознати. Вижте кои са най-често използваните подправки в определени кътчета по света.
Испания — зехтин, черен пипер и чесън
Италия — зехтин, домати, магданоз
Индия — паприка, кокос, синап
Иран — мента, чесън, магданоз
Йемен — магданоз, чесън, кардамон
Мексико — чили, домати, лайм
Прованс (Франция) — зехтин, мащерка, градински чай
Пакистан — джинджифил, синап, кардамон
Тунис — чили, кориандър, кимион
Франция — вино, босилек, чесън
Япония — карамфил, копър, уасаби
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Vasik Atanasova
стига човек да знае кое с кое ястие си подхожда
00:42 07.06.2017