Last news in Fakti

7 Юни, 2017 14:37 5 749 4

Изгониха 8-годишно момиче от футболен турнир — приличала на момче

  • момиче-
  • дете-
  • детски турнир-
  • футбол-
  • сащ-
  • нетолерантност-
  • объркване-
  • небраска-
  • дисквалифициран

Организаторите на футболен турнир, оправдаха решението да отстранят отбор с административна грешка

Изгониха 8-годишно момиче от футболен турнир — приличала на момче - 1
Снимка: shutterstock

Осемгодишно момиченце, влюбено във футбола, стана жертва на непростимото тесногръдие и възмутителното нетолерантно отношение на възрастните, след като организаторите на футболен турнир за момичета в Небраска, дисквалифицираха нея и отбора ѝ от надпреварата, заради късоподстриганата коса на детето.

Мили Ернандес очаквала с нетърпение предстоящия финал на детското футболно първенство за момичета, организирано от футболен клуб Спрингфийлд, който се проведе през уикенда в американския щат Небраска, съобщава телевизионният канал WOWT 6 News.

Момиченцето дало всичко от себе си, за да изведе своя отбор — "Озури Качурос" от Омаха — до финала на турнира. Но още преди да стъпят на терен, Мили и съотборничките ѝ разбрали, че са дисквалифицирани.

Родителите на Мили твърдят, че причината за това бил външният вид на дъщеря им.

Изгониха 8-годишно момиче от футболен турнир — приличала на момче

"Те направиха това само защото изглеждам като момче", каза 8-годишната Мили пред новинарския канал и обясни, че харесва начина, по който изглежда: "Когато косата ми започне да расте, аз я подстригвам, защото винаги съм имала къса коса. Не ми харесва да съм с дълга коса."

"Бях ядосана. Нямаше смисъл да отстраняват всички ни", сподели тя пред KMTV.

Футболната асоциация "Спрингфийлд" заяви пред телевизионния канал, че в сгрешено копие на списъка с отборите в турнира, 8-годишното дете било вписано като момче.

"Вписването на момче като член на момичешки отбор е в нарушение с правилата и на щата и на турнира", се казва в изявление на футболния клуб, в което се допълва, че късата коса на момичето няма нищо общо с допуснатата неволна печатна грешка, довела до отстраняването на отбора.

Изгониха 8-годишно момиче от футболен турнир — приличала на момче

Въпреки че ситуацията била изяснена и лекар потвърдил, че Мили е на възраст и от пол, позволяващи ѝ да участват в турнира, организаторите твърдо застанали зад решението си и не допуснали "Озури Качурос" да продължи напред.

Скандалът около детския момичешки турнир се превърна в изключително гореща тема онлайн и привлече вниманието на две от най-големите имена в спорта: бившите звезди от националния отбор по футбол за жени на САЩ Аби Уомбач и Миа Хам.

Уомбач, която се оттегли миналата година, благодари на 8-годишното момиче в социалните мрежи, че "ни научи как да бъдем смели" и заяви, че иска да се срещне с нея възможно най-скоро.

"Скъпа Мили Ернандес, ти си удивителна по всевъзможни начини. Благодаря ти, че ни научи как да бъдем смели и хвърли светлина върху една толкова болезнена тема", пише Уомбач и продължава с обръщение към всички: "Ако не знаете, тя е моят нов герой. Отборът ѝ беше дисквалифициран от турнира, защото организаторите я помислиха за момче, заради административна грешка."

Хам пък покани Ернандес да се присъедини към един от футболните лагери, които организира.

За щастие този глупав инцидент няма да спре малката футболистка да продължи да играе и да се занимава със спорта, който обича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    6 0 Отговор
    Е 100% прилича на момче, но щом е момиче нямат никакво право да я отстраняват, а отбора трябва да иска преиграване на мача или отмяна на турнира! Ама в Америка е така там е демокрация и"не си бият негрите" ;)
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    На света има и мъжки и женски хемафродити. Това дете може да е с женски пол, но да е с мъжко телослужение, което още не се разбира при децата. Такива футболистки има много.
  • 3 Ivan S

    0 1 Отговор
    А братята Серена и Винъс Уилямс ? до кога ще се правят на жени?
  • 4 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Всеки ще я помисли за момче и то не само заради късата коса,но защо след като са открили грешката си са продължили да настояват на своето?!Явно и там има "прав съм дори когато греша"...