Last news in Fakti

9 Декември, 2011 16:25 1 797 0

Стартира благотворителна кампания за деца с ортопедични заболявания "Стъпка с мен"

  • софия-
  • благотворителна-
  • кампания-
  • деца-
  • ортопедични заболявания-
  • "стъпка с мен"

Болницата по ортопедия вече оперира малчугани с дарените от Lions Club 20 000 лв.

Специализираната болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев” в Горна баня вече направи първите операции с импланти, закупени с дарените от  Lions Club "Свети Йоан" 20 000 лв. 
Дарителската кампания продължава с Коледния благотворителен бал на клуба на 15 декември в хотел „Шератон”, за да подпомогнат социално слабите деца, които се нуждаят от ортопедично лечение. Мотото на събитието е „Стъпка с нас” и ще събере около 200 представители на бизнеса и политиката, готови да подкрепят малчуганите.

"През последните години се включихме с над 60 хиляди лева за купуване и даряване на апаратура за диагностика и лечение на деца с Детска церебрална парализа на Болницата за лечение на ДЦП „Света София”.  Продължаваме да събираме средства за Болницата по ортопедия в Горна Баня, а през 2012 година предстои едно важно събитие за нашата организация - ще честваме 20 години Лайънс в България. По този повод имаме желание да предприемем и нови инициативи със Столична Община, като финансираме изграждането на надписи в някой големи метростанции на Брайлово писмо, указания за слепи хора. На възлови светофари да поставим звукова сигнализация в помощ на незрящите. Поради зачестилите инциденти на пешаходни пътеки предлагаме на най-опасните кръстовища да изградим такива, но по западен тертип, за да са по-устойчиви и видими за водачите на МПС. Ние работим и служим на обществото и това, което правим за другите остава вечно", каза дни преди благотворителния бал Георги Върбанов, президент на Lions Club ”Свети Йоан”. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА