Last news in Fakti

10 Юли, 2017 16:50 2 373 3

Суперкучета ще се произвеждат на конвейр в Китай

  • кучета-
  • клонинги-
  • медицина-
  • суперкучета-
  • одобрени-
  • гени-
  • генетика-
  • модификация-
  • китай

Тези животни ще са в помощ както на полицията, така и на медицината

Суперкучета ще се произвеждат на конвейр в Китай - 1
Снимка: shutterstock

Китайски учени обявиха, че са разработили метод, с който да развъждат масово изключително силни и бързи кучета, съобщава в съботния си брой британското издание Daily Mail.

За създаването на тези "суперкучета", китайските генетици и биолози ще променят физиката на кучето, модифицирайки неговите гени, а след това ще го мултиплицират чрез клониране.

Посредством тези методи, те ще могат да създадат кучета с по-големи мускули, които да бягат по-бързо или кучета с по-силно обоняние.

Според съобщенията в пресата, тези екземпляри ще са идеални за полицейска работа например. По същия начин могат да бъдат създадени и кучета с определени болести за целите на медицината и фармацията.

Пример за работата на китайските учени е клонираният бигъл Лун Лун, който е двойник на кучето Епъл.

Суперкучета ще се произвеждат на конвейр в Китай

Това куче е създадено от пекинската компанията "Sino Gene" с изключване на гени. Лун Лун е роден на 28 май. Баща му Епъл е роден в същата лаборатория на 29 декември 2016 г.

Sino Gene заяви, че новата технология ще даде възможност на своите изследователи да направят "супер кучета", след което да ги копират серийно. Технологията може да помогне за по-нататъшно проучване на генетичните лечения. горните снимки са направени, когато Ланг Ланг (вляво) и Епъл (вдясно) , когато са на 28-дневна възраст.

Епъл е създаден първоначално за изследване на причините на атеросклерозата и търсене на лечения. Затова след модифициране на гените на здрав бигъл кученцето се родило с високо ниво на липиди в кръвта.

Първото клонирано куче е създадено от южнокорейски учени още през 2005 г. Китайските учени обаче са първите, успели да дупликират генетично променено куче.

Преди две години в "Sino Gene" създадоха два бигъла, които са били два пъти по-мускулести от обичайното.

Суперкучета ще се произвеждат на конвейр в Китай


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УМЕН ГУЩЕР

    2 15 Отговор
    Скоро да очакваме от Мамашка-Рашка серийно производство на путинисти с генетичен ДНК матриял взет от петата русофилска колона във България...Даже си имат планирана бременност русофилките да зачеват точно на 9-ти септември малките путинистчета
  • 2 iii

    11 0 Отговор
    Тия ще ги питам.Могат ли да клонират моята секси комшийка.Да не объркат да клонират жената че ще се застрелям.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.