13 Август, 2017 00:30 9 289 2

Какъв е сексът според темперамента на мъжа

  • секс-
  • темперамент-
  • холерик-
  • флегматик
Какъв е сексът според темперамента на мъжа - 1
Снимка: Shutterstock

Подходът към секса е много различен при мъжете с различен темперамент. Можем с часове да се чудим къде сме сбъркали, а можем и спокойно да изучим въпроса, за да знаем кой от какво има нужда. В наш интерес е да отговорим на очакванията на партньора, тъй като предвиждането на мъжкото поведение до голяма степен осигурява стабилност в семейството.

Жените, които знаят как да усмирят апетита на партньора си, могат да спят спокойно, но дори и на тях няма да им попречи да прочетат тези интересни факти, споделени от специалист психолог.

Холерик

Холерикът е тревожен екстроверт. Силен, неуравновесен и много активен. Процесът на възбуждане на нервната система при него надделява над процеса на възпиране. Той бързо избухва, но и също толкова бързо се успокоява, лесно се увлича по нещо, но и лесно се превключва към друг обект. Проявява емоциите си бурно, говори на висок глас, рядко мълчи, жестикулира енергично, ходи бързо, не може да седи дълго време на едно място.

Холерикът едва ли ще свали последната си риза за благотворителни цели, но винаги ще намери пари за ефектни показни демонстрации. В секса той има нужда да бъде изненадан. На тъмно, тихичко и под одеялото не е в неговия стил. Холерикът винаги търси възможност да прояви себе си и да си спечели бурни аплодисменти. Има нужда да му се възхищавате. Казвайте му, че е красив, сексапилен, че сексът е бил страхотен и че с никой друг не сте изпитали толкова оргазми. Колкото повече го хвалите, толкова повече ще се старае.

Обикновено не се препоръчва жената да показва всичките си сексуални умения от самото начало, но холерика трябва веднага да го впечатлите, той трябва да се изненада, да запомни този акт. Само че не изгърмявайте целия си арсенал на един път, пускайте козовете един по един. За холерика е важно той да играе главната роля, затова му подгответе сцената – музика, свещи, благовония, красиво бельо. Нека всичко бъде по-особено, нека сексът започне в коридора и стигне постепенно до спалнята, докато захвърляте дрехите си по пътя. Всичко трябва да прилича на сцена от филм.

Холерикът иска да се чувства герой – главен герой. С него можете да правите секс в басейн или на плажа, на лунна светлина. За него антуражът е от първостепенно значение, докато самият акт може да е и 10-минутен.

Сангвиник

Сангвиникът също е екстроверт, но с ниска тревожност. Той е практически непоклатим и може да бъде глух за чуждите емоции. Принципната разлика между него и холерика е именно тревожността. Сангвиникът се отличава с бистър ум, пресметливост, предвидливост, висока работоспособност и големи амбиции. Сангвиниците обичат властта и когато я получат, разкриват чудесно потенциала си. Те са най-добрите ръководители.

Сангвиникът се облича практично и функционално, съобразно статута си, за да не се откроява, но да отговаря на положението си. Гардеробът му няма да е препълнен с ненужни вещи, но винаги ще има подходящи дрехи за всеки случай. Сангвиникът е основен потребител в секса, той е ценител и лакомник. В акта с него работата се пада на вас. Още на старта трябва да му демонстрирате силните си интимни мускули, 150 похвата за орален секс, а после и нови и нови изненади. Ако сте решени да се хванете със сангвиник (а такива са повечето преуспели мъже), ще трябва постоянно да се учите и да усвоявате нови сексуални техники.

Той е техничен любовник, сексът с него може да продължава часове. Той едва ли ще ви повярва, че сте получили 15 оргазма подред – да симулирате с него е излишно. Не ви трябват екстравагантни изпълнения, нито прекомерна естетика. Сангвиниците са практични хора, не обичат излишни неща, не искат нищо да ги разсейва. Сангвиникът харесва техничния правилен секс и издръжливите умели партньорки. Ако партньорът ви е сангвиник, трябва да тренирате издръжливостта си, да се поддържате с танци или спорт, да тренирате интимните си мускули и устата си.

За да умеете да общувате правилно с него, да го разбирате и да получавате разбиране от него, както и за да не си съсипете самооценката, ще трябва да преминете специални психологични курсове или да се консултирате индивидуално с психолог. Защото ако вашата психика е лабилна или гъвкава, ще ви бъде много трудно с този човек.

Флегматик

Флегматикът е интроверт с най-ниска степен на тревожност. Той им вяла и неизразителна мимика, трудно би минал за душата на компанията, но пък е абсолютно неконфликтен, отговорен е и ако се захване с нещо, непременно ще го довърши.

Флегматикът е от този тип мъже, които се женят само когато намерят жена, готова да ги отведе за ръчичка до олтара и сама да организира цялата церемония. Пренасянето на неговия багаж у съпругата или обратното отново ще зависи от партньорката. За флегматика женитбата най-често е плавно преминаване от майката към жената. След сватбата всички „майчински“ функции автоматично се прехвърлят на съпругата.

Флегматикът е верен. Той е твърде мързелив и консервативен, за да си търси приключения встрани. Ако вкъщи нещата са горе-долу наред, той дори няма да погледне друга жена. Флегматикът се интересува от удоволствията си. Най-вероятно вече има свои затвърдени сценарии за секс, които едва ли ще иска да промени. Особено важно е да стегнете интимните си мускули. С флегматика това е задължително – той трябва да усети, че сексът с вас е незабравим. Флегматиците често са много чистоплътни и неспретнатият външен вид може да ги отблъсне. Впрочем хигиената е задължителна и с другите типове мъже. Флегматикът обаче е този, който може искрено да каже „За какво се гримираш, харесваш ми и без грим“. Представител на някой от другите темпераменти също би могъл да го изрече, но със съвсем други задни мисли.

Меланхолик

Меланхоликът е тревожен и чувствителен интроверт. Той е впечатлителен, раним, емоциите му пламват бързо и бързо се сменят една друга, преживяват се ярко, но всичко това остава незабележимо за окото. На външен вид меланхолиците винаги са спокойни, говорят бавно, движат се бавно и жестикулират вяло, могат да бъдат срамежливи и необщителни, защото малко се страхуват от хората – хората могат неволно да ги наранят или обидят. Меланхоликът се отпуска само насаме или в компанията на много близки приятели, на които има пълно доверие и в чиято любов е абсолютно уверен.

Меланхоликът е много по-малко егоист от всички останали темпераменти, той иска на всички да им е добре, всичко да бъде правилно и често. За целта е готов да отстъпи и да направи компромиси и дори жертви. Той е човек, който ще се поинтересува дали сте седнали удобно, дали не ви е хладно и искате ли още чай. Меланхоликът иска любов. Той има нужда от дълги разговори на пейката в парка, прегръдки, продължителни докосвания. Това не означава, че той не е способен на бързи и спонтанни действия, напротив. Меланхоликът усеща много добре партньорката и автоматично се адаптира към нея. Най-малкото него наистина го интересува как се чувствате и ако му давате съответните сигнали, ще си отгледате идеален съпруг. Не е нужно да го впечатлявате с внезапен стриптийз или да разнообразявате акта с камшик и белезници.

Ако партньорът ви е меланхолик, непременно трябва да се научите да правите чувствен орален секс – той ще бъде оценен по достойнство. Меланхоликът е много чувствителен и тактилен, за него е важно да усвоите всички видове и начини за масаж. С него е необходимо да развиете интуицията си, пробвайте например да се научите да гледате на таро. И за финал – винаги има едно „но“, пише Woman.bg. Тази статия включва определени тактики, но животът е непредсказуем. Не можете да бъдете готови за всичко, така че пригответе си за всеки случай резервен сценарий или следвайте интуицията си – тя е особено важна, когато става дума за любов!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг.Дама

    8 0 Отговор
    Какви са тези анализи, какви са тези темпераменти...?!...
    Това в личната карта не го пише....
    Мъжът си е Мъж ! Той каквото иска, си го казва,показва ...
    А една жена , когато иска влага старание и умения ...Така ,че :
    Има ли желание, има начин !..
  • 2 За Инфо

    7 0 Отговор
    Аз ли да го питам или той сам ще си кажа какъв тип темперамент е ?!...🙄
    Да знам как да действам.Не за друго...