Last news in Fakti

8 Септември, 2017 16:59 5 510 6

Злият Хитлер и нацистите - обсебени от магьосничество и окултизъм

  • хитлер-
  • адолф хитлер-
  • нацисти-
  • нацистка германия-
  • третия райх-
  • окултно-
  • свръхестествено-
  • вещици

Химлер създава специално подразделение към SS, което да търси истината за вещиците

Нацисткият идеолог Адолф Хитлер е бил така обсебен от окултното, че SS са имали отряд, посветен на търсенето на истината за вещиците.

Той бил сформиран, за да се опита да намери доказателства, че вещиците са съществували и са били убити от евреите – изкривен опит да се оправдае нацистката омраза към еврейския народ.

Създаден от Хайнрих Химлер, SS отрядът по вещиците, е бил изпратен да претърсва всяко кътче от територията на Източна Европа по време на Втората световна война, за да намери доказателства, че вещиците, наричани "мъдри жени", са били преследвани от еврейско – католическа инквизиция.

В странна претенция, отрядът твърди, че вещиците са били "чиста германска кръв".

Химлер бил убеден, че вещиците наистина са съществували и някога са населявали Източна Европа, а не само фолклора.

Това го подтикнало да изучава средновековното преклонение към дявола, според британското издание Sun.

За манията на нацистите по окултното разказва историкът Ерик Кърландър в своята книга: "Чудовищата на Хитлер: Свръхестествената история на Третия райх".

Той твърди, че натрапчивата идея на нацистите, че имат расово превъзходство над останалите е свързана с доктрината, наречена Световна теория на ледовете, която Фюрерът приема като официална космология на партията.

Извратената и доста съмнителна философия заявява, че белият "арийски" човек е бил създаден от божествената сперма на чужденци от Космоса, поради което, неговата еволюция през годините не е била същата като на останалите хора.

Стъпвайки върху това твърдение, нацистите доразвиват теорията, предполагайки, че Исус Христос е бял ариец със същата кръв.

Хитлер не само се е интересувал от свръхестественото и окултно, но и дълбоко е вярвал в него. Неговият заместник Рудолф Хес също споделял тази вяра и дори наел астролог, който да изготвя хороскопите му.

Манията на Хитлер и подчинените му по окултното не свършва до тук. Райхсфюрер (ръководител) на SS Хайнрих Химлер искал да намери мястото, на което е скрит Светия Граал.

Йозеф Гьобелс, министър на пропагандата и просвещението в нацистка Германия пък вярвал в пророчествата на френския астролог Нострадамус и твърдял, че според тях Великобритания ще бъде победена.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    26 2 Отговор
    Вие луди ли сте? Хитлер е искал да върне народа към традициите си , да преоткрие историята и обичаите си , да утвърди самосъзнанието във всеки един гражданин , да го научи , че не е отделен индивид , а част от народ и е наследник на тази култура. Което и го формира като германец в случая.
    Вещиците ... избивани от еври ... хороскопи ... затъпях от това честно.

    Ето например сега натрапването на хелоуинчетата ... коледари няма хелоуинчета и други дебили колкото искаш! Това не е искал Хитлер да допусне обезличаването на народа си. Към което ние вървим стремглаво.
  • 2 jp power

    23 0 Отговор
    Алооо, факти, и ние имаме интернет и телевизия. Що пишете лъжи??? Таз демокрация е по-зле от сталинизма и фашизма взети заедно...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сандо

    4 0 Отговор
    Питайте тъпия кон, той знае всичко...
    И той събира лакомства и пита бабите по улиците... Пакост или лакомство.
    Ето това е модернизацията, разни продажници се правят на интересни.
  • 5 тракторист хулиган

    1 0 Отговор
    мааму на хитлер след него дойде сталин9
  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Вярно,че демокрацията в бг.не е истинска но по добре от фашизма поне не са тръгнали да избиват хората по улиците на расова основа.Когато трябваше да бъдат екзекутирани не се усетиха и сега щом си жив и здрав трябва да се радваш.