Last news in Fakti

25 Септември, 2017 00:30 3 751 11

Гейовете - учители на хетеросексуалните

  • гей-
  • култура-
  • хомосексуални-
  • хетеросексуални-
  • лесбийство-
  • спин

Kак хомосексуалната култура променя хетеросексуалните мъже и жени

Гейовете - учители на хетеросексуалните - 1
Снимка: Shutterstock

Доскоро се смяташе, че е редно мъжът като носител на активното начало да си играе с женското тяло, да го завоюва, да го усвоява… Напоследък мъжкото тяло сякаш стана обект на желание и завоюване, а жените получиха възможност съвсем легално да се любуват на неговата красота. Гей културата еротизира мъжкото тяло – в киното, телевизията, на футболни мачове и тенис-турнири – и жените започнаха да се затрогват и облагодетелстват от това. Освен това под въздействието на хомосексуалната култура мъжете позволиха на жените да заиграят активната роля в интимните отношения.

Какво, освен нови сексуални техники и похвати, хетеросексуалните могат да научат от гейовете? Общуването с хомосексуални хора може да ни помогне да разберем повече за самите себе си и дори да станем по-щастливи. Докато не се срещнем лично с хора, чиято сексуална ориентация е различна от нашата, ние ще продължим да живеем, пълни с предразсъдъци към „различните“

Привържениците на еднополовата любов отприщиха сексуалната фантазия на жените, пуснаха в действие маниера за секса да се говори директно и открито – без заобикалки и недомлъвки. Езикът, с който се описват сексуалните отношения, се промени много от края на 90-те години на миналия век до днес, защото начинът, по който хомосексуалистите изразяват, или по-скоро се изразяват за своята сексуалност, събуди интереса на всички останали към чистия секс. Хората започнаха да се интересуват от секса като секс, без примеси на романтика и чувства. Самата възможност да говорим открито за секса, да го обсъждаме с приятели и с партньори влияе положително върху практикуването на секса.

Най-убедителният пример за влиянието на хомосексуалните практики върху хетеросексуалните е свързан с мъжките гърди. Мъжете с голяма охота ласкаят женските гърди, но техните собствени бяха пренебрегната и неприкосновена територия. Мъжките сексуални двойки обаче отделят на тази част от тялото голямо внимание по време на еротичната игра. В резултат днес и доста разнополови не пренебрегват мъжките гърди по време на еротичната прелюдия към секса.

Другото нововъведение, което хомосексуалните практики внедриха в хетеросексуалните, се отнася до аналното проникване. Много жени го откриха чак сега като удоволствие за себе си, макар че отдавна разглеждат антични рисунки с подобно съдържание. Аналното проникване се превърна в източник на наслада и за много хетеросексуални мъже. Особено за по-младите, макар че те силно се страхуват да не би пристрастеността им към това удоволствие да постави под въпрос тяхната идентификация като мъже. Сексолозите твърдят, че тези страхове са неоснователни.

В сравнение с влиянието на гейовете влиянието на лесбийките върху обществото е много по-скромно. Женската еднополова любов винаги е била по-прикрита и по-неагресивна. С лесбийството се обяснява масовото участие на секс играчките в секса на хетеросексуалните. Друга заслуга на лесбийките е фаворизирането на клитора. Благодарение на тях, много жени получават сексуален катарзис и се чувстват пълноценни участници в сексуалния акт.

Доминирането, фетишизмът, ексхибиционизмът и воайорството са общите множества между гейовете и хетеросексуалните, които обичат „рискованите“ приключения в секса.

Хомосексуалната култура, която дълго време беше табу, стана част от общото културно пространство между 1980 и 1990 г., когато разпространението на болестта СПИН по цял свят съвпадна със станалите все по-масови гей паради, стремящи се да легализират хомосексуалния начин на живот. Като направиха своя живот по-публичен и открит, хомосексуалните разшириха свободата и на останалите, отстоявайки правото на човека да проявява присъщата му двойственост. Така всички получихме възможност да приемаме различни роли и да проявяваме в пълнота своята двойствена природа.

Диалогът между гейове и хетеросексуални също стана възможен и именно този диалог даде на всички нас да разберем, че еднополовата любов може да бъде също толкова разнообразна и променлива, колкото и еднополовата. Днес сексуалната идентичност стана просто една от многото наши идентичности. В хомосексуалния начин на живот обществото откри секс, който може да бъде отделен от любовното чувство, и този „чист секс“ се превърна в нов образец за подражание. Отдавна престанахме да възприемаме секса като дейност за възпроизвеждане. По-скоро му се наслаждаваме като на източник на несравнимо удоволствие, пише сп."Бела". Започнахме да искаме и да търсим разнообразие в леглото и да откриваме за себе си нови ресурси на чувственото удоволствие.

Еднополовата любов се вписа в сексуалните представи и практики на хетеросексуалните. Благодарение на гейовете сексът ни стана по-освободен, по-информиран, по-легитимен, по-разнообразен и по-интензивен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пуууууууууууууууууу

    21 2 Отговор
    Стига с това натрапване на гейчовците...било ми то гей-култура--каква култура е това....те са си просто п....си. Чисти п....си.........

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГадноПлеме

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пуууууууууууууууууу":

    не давай акъл на хора,които са видноса по успели от теб.

    Коментиран от #6

  • 4 Дръндьо

    11 1 Отговор
    МаАалии.....С такива темпове ..., хетерото права ще трябва да търсим!!!
  • 5 ХXXL

    12 1 Отговор
    Все ПОо - нагли стават !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аааааааа

    12 0 Отговор
    А стига вече с тези п....си-писна ни от тази идиотщина
  • 8 Ко стааа тук

    8 0 Отговор
    Гейовете учители..!?!...Не е ли обратното???...
  • 9 Отвратена

    8 0 Отговор
    Статията е много странна.Деградирането на обществото се представя като развитие......Боже опази......

    Коментиран от #10

  • 10 Факт

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Отвратена":

    И още по - странното е , че ГОЛЯМА част от обществото , го приема за такова ! ...
    О времена , о нрави !
  • 11 хаха

    0 1 Отговор
    Браво на автора!

    а към коментар 1: А ние хетеросексуалните не натрапваме и не парадираме ли постоянно хетеросексуалността си пред нехетеросексуалните?