Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 11:30 1 194 0

Притча: Решението на проблемите ни се крие в...

  • притча-
  • урок-
  • мъдрост-
  • съвет-
  • проблеми-
  • решение-
  • сърце
Притча: Решението на проблемите ни се крие в... - 1

Изтормозен от шумния и забързан град, един човек решил да намери тихо и спокойно място, където да се отдаде известно време на размисъл и уединение.

Изкачил се високо в планината, навлязъл в дълбоки гори, където не се мяркала жива душа. Но не успял да се концентрира. Пречела му песента на щурците.

Влязъл още по-навътре в гората, но и там пък птиците пеели много високо и пречили на уединението му.

В търсене на пълната тишина, мъжът влязъл в една пещера. Там било много тихо, но някъде в улеите ѝ капела вода. Звукът на капките направо го вбесил.

Тогава човекът си построил малък, шумоизолиран бункер без врати и прозорци. Но в пълната тишина ясно отеквало тиктакането на часовника му. Човекът свалил часовника от ръката си и яростно го запратил в стената, а той се пръснал на парчета. Седнал, поел дълбоко въздух и се приготвил най-сетне да се наслади на пълен покой, но „Туп-туп, туп-туп…”, пулсирало сърцето му все по-силно и по-силно

Както проблемите ни, така и техните решения, се намират дълбоко вътре в нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА