Добрите купони и празненства традиционно завършват с добре известния "пиянски глад". Какво ядат, за да се справят с това състояние, хората по света? Отговор дава сайтът BuzzFeed, който е събрал на едно място любими ястия на хора от различни точки на света.
Според проучването на развлекателния сайт, най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Китай пък залагат на шишчета с месо, а в Канада — на пържените картофи.
В Мексико ядат традиционния такос с месо, който можете да срещнете в кухнята на цяла Латинска Америка.
В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок боб, направен на топка и след това изпържен в палмово масло.
Ирландците смачкват варени картофи, смесват ги с нарязан стар и пресен лук и заливат с разтопено масло (малко по-различен прочит на нашата картофена салата).
В Турция най-популярната "drunk food" е дюнерът. Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола.
В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.
Японците след пиене си поръчват супа "Рамен", кръстена на специалния вид фиде — рамен (у нас познати като инстантни спагети, въпреки че съпоставката не е съвсем точна). Японската супа с рамен традиционно се поднася със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце.
За да се справят с пиянския глад, в Германия пък залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 тощо
Коментиран от #4
08:56 16.12.2017
2 СпасЪ
09:12 16.12.2017
3 БАРМАН
ПРОВЕРЕНО.....ПРОБВАЙТЕ...
09:58 16.12.2017
4 ОНЯ СЪЩИЯ
До коментар #1 от "тощо":
УМИРАМ ЗА ТОПЛА ШКЕМБЕ-ЧОРБА С ЧЕСЪН ...РАНО НА ЗАКУСКА...10:00 16.12.2017
5 Nepoznat
12:08 17.12.2017