8 Декември, 2017 16:57 2 085 6

Книжка, озаглавена "Искаш ли да си играеш с топките ми?", възмути родители (СНИМКИ)

  • детска книга-
  • неподходяща-
  • неуместна-
  • объркване-
  • книга за възрастни-
  • детска книжказа възрастни

Въпреки че красиво илюстрираната книга изглежда като безобидна книжка за деца, читателят бързо открива, че историята в нея е за възрастни

Не всички детски книжки са за деца. Ако не сте наясно с този факт, поредното доказателство, за съществуването на подобна литература, се появи в лицето на книгата "Искаш ли да си играеш с топките ми?", написана от братята Цифалди и илюстрована от Сантяго Елизалде.

Възмутени родители коментираха в социалните мрежи скандалното заглавие и неуместното съдържание на тази книга, преиздадена и пусната в ограничен тираж от американско издателство.

На пръв поглед книгата по нищо не се отличава от останалите книжки за деца, със симпатични цветни картинки и с по едно изречение на страница, написано с едри букви. Ето защо е разбираемо объркването, което появата на книжката причини сред американските родители.

Когато се зачете в текста, човек много бързо разбира, че това изобщо не е подходящо четиво за малчугани.

Освен заглавието, което несъмнено навява асоциации за част от мъжката анатомия, възмутените интернет потребители се оплакват, че в книжката са включени реплики и закачки, намекващи за двойственото значение на думата "топки", както и за прикрити сексуални намеци и хомосексуалност.

"Хей, Луи! Искаш ли да си играеш с топките ми? Разбира се, Чък. Бих могъл да ги придържам, за да не паднат на земята. Топките ти са толкова големи, че дори не мога да ги събера в устата си", гласят първите реплики, които героите в книжката разменят помежду си още в самото начало.

След получените възмутени оплаквания от издателството излязоха с изявление, че съчинението всъщност е "детска книжка за възрастни".

Това не е първата подобна книга. Сред по-известните истории от този странен и малко объркващ литературен жанр са:

"Всичките ми приятели са мъртви" (All My Friends Are Dead)

"Азбука от ужасни съвети" (An Alphabet of Terrible Advice)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеееее

    13 1 Отговор
    Тия идиоти съвсем изперкаха вече..Да ви имам малоумното общество..кретенизъм и извращения..
  • 2 гнусари

    12 0 Отговор
    А един шотландски епископ призоваваше хората да се молят малкия английски престолонаследник да станел гей !
    Явно, гейове, педофили и пр. окрилени от толерантното отношение към тях вече се опитват да си строят нирваната !?
    До нищо добро не води толерастията...т.е. води ди всякаква друга "астя" !
  • 3 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Детска книга за възрастни?! Явно художествената литература е непосилна за мозъка им,та имат нужда от нещо по-разбираемо - ама,че може да попадне в ръцете на дете,голяма работа!Също като желираните бонбончета,които една майка купила на детето си,а те били с формата на...пениси.Даже имаше и снимки...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стив

    2 0 Отговор
    Дойде време , някои хора да се бесят за топките!!!
  • 6 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    АК-47