Last news in Fakti

16 Декември, 2017 13:59 4 465 3

Миниатюрни крави за домашни любимци (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • крави-
  • миниатюрни-
  • фермер-
  • размер-
  • айова-
  • домашни любимци

Кравите, които този фермер развъжда са с размер на кучета

Забравете за мини прасетата, които станаха хит през 2010 г. Сега има нов вид селскостопански животни, който можете да отглеждате у дома, дори и да живеете в апартамент.

Запознайте се с миниатюрните крави.

Американски фермер от щата Айова се е специализирал в развъждането на тези добичета, които са с размер на куче.

46-годишният Джъстин Пилард за пръв път видял подобни мини крави на един фермерски търг и се влюбил в тях, пише сайтът Оddity Central.

Вманиачен по тези животинки, през 1995 година той станал собственик на ферма и купил 5 такива мини крави, пише британският вестник Metro.

Започнал да ги селектира така, че да стават все по-малки. Към момента кравите, отглеждани в неговото стопанство не надвишават 90 сантиметра, а повечето от тях стигат до коляното му.

Въпреки малките си размери обаче, мини-кравите са в отлично здраве. Те имат свои ярки индивидуалности, досущ като кучетата. Бягат и се гонят, обичат да играят, дружелюбни са, обичат да бъдат галени и са много общителни.

"Мини кравичките са кротки, жадуват за внимание и е много трудно да не се влюбиш в тях", твърди Пилард.

Отглежданите от Пилард крави често се купуват от американци за домашни любимци. Той твърди, че са отлични другари, особено ако имаш ливада, която се нуждае от косене, освен това са доста лесни и непретенциозни за отглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    4 1 Отговор
    Мини прасета,мини крави - който иска да живее в кочина или обор,нека си вземе такива домашни любимци.Аз предпочитам да им се любувам отстрани...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.