14 Януари, 2018 00:30 15 378 49

Истинските мъже са на изчезване

  • истински-
  • мъже-
  • изчезване-
  • жени-
  • красиви-
  • умни

Жените стават все по-еманципирани, можещи, знаещи и самостоятелни

Истинските мъже са на изчезване - 1
Снимка: Shutterstock

Често срещано оплакване сред образованите, интелигентни и красиви жени е, че няма мъже с равен статус, с които да се срещат и за които да се омъжват. Жените все повече занижават своите критерии и губят надежда, че някога ще създадат сериозна и пълноценна връзка.

Писателят Джон Биргър осъзнава, че познава доста свободни жени с такъв профил, но не толкова свободни мъже. Той се запитал защо има толкова много невероятни, но самотни жени и къде са всички страхотни свободни мъже?

Въз основа на статистически данни и различни теории, той достига до заключението, че дефицитът на подходящи мъже за този тип жени наистина съществува. Просто тези жени са на друго интелектуално ниво, имат различни ценности, потребности и цели. По-образовани и по-умни, те не могат да се задоволят с някого, който не отговаря на техните нужди.

През 2023 г. ще има с 47% повече жени с висше образование, отколкото мъже. Това означава, че на всеки три образовани жени се падат по двама мъже. Това не би имало никакво значение, ако тези дами бяха по-широко скроени относно представите си за това с кого биха създали семейство – той трябва да бъде образован, интелигентен, състоятелен, също като самите тях.

Това означава ли, че има повече свободни мъже, които можем да определим към така наречената средна класа? Да, в световен мащаб повечето мъже в тази категория между 22 и 29 години са свободни. В основата на изследването на Биргър стои именно този фактор.

Докато в миналото нещата са били точно в обратна пропорционалност, то днес жените стават все по-еманципирани, можещи, знаещи и самостоятелни, а до всяка силна жена трябва да има по един силен мъж. В днешни дни това е трудно постижимо и малцина са късметлийките, които успяват да намерят този „истински” мъж.

Останалите или заживяват като напълно независими, успели, уверени и търсещи друг път към щастието, който не включва създаването на семейство и деца, пише beu.bg. Отдават се на някаква кауза или главозамайваща кариера. Други пък намират някого, който макар и не идеален и не дотам подходящ, може да изпълни мечтите им, макар и наполовина. Бригър обаче не разглежда това като „намаляване на стандартите”, а просто като предприемане на друг алтернативен избор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    67 15 Отговор
    Хайде стига сте ги превъзнасяли тези аморални меркантилни анти-човешки създания .....
  • 2 Алфа Ромео

    125 8 Отговор
    Тези всичко можещи и знаещи жени са много объркани същества, те са забравили какво е най-важно за една жена в този живот, те не знаят как да живеят, те не могат да се отпуснат и да се радват на по-простите неща в живота. Какъв ще е мъжът до голяма степен зависи от жената до него, те търсят нещо което не съществува и затова са нещастни. Имаше една приказка простата жена прави от мъжа си роб и става жена на роб, умната жена прави от мъжа си крал и става жена на крал, може би не са толкова умни тези жени, въпреки висшите си образования и висшите си изисквания.....

    Коментиран от #3, #8

  • 3 х фг

    40 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Ромео":

    Много жени и мъже си мислят, че са много умни, но не са. Просто доказателство на фумите ми е факт, че човек не може да си излекува някоя рана а тялото го прави само. Интелигентността заложена във всеки е невъобразимо по-голяма и от най-умния човек. Когато някой се очитва да го прескочи с ограниченото си мислене излиза от живота и резултата е това, което пише в статията - по-малко двойки, по-малко поколение.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Скорпион29

    76 7 Отговор
    На тия женички бих ги посъветвал да научат първо значението на думата ЛЮБОВ после да се научат да я вкарват в ежедневието си и след това да вадят торбата с претенциите.Всяка знае да кара Мерцедес обаче не всяка знае да обича истински! Образованието няма нищо общо с любовта!!!Претенции претенции и накрая си умре като стара мома с диплома
  • 6 lol

    17 4 Отговор
    Аз съм един от истинските- за повече контакти пишете ми :D
  • 7 Франческа

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо МъдрЮ":

    Образована лес....а с 3 висши 2 магистратури слушам Бетовен а в Събота Шопен имам интереси към изкуството по- тясно ранен ренесанс и късен импресионизъм обжавам научните трудове на Зигмунд Фройд особено наблягам на маниполацията просто ме влече ако искаш да си направим една духовна връзка контакти търси в Джемини

    Коментиран от #43

  • 8 Бесен Язовец

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Ромео":

    А аз можели да си вземем Кралица и да я направим на Кикиерица?
  • 9 Доктор с висшета

    17 7 Отговор
    What?!? Това може да важи за някоя друга страна, но не и за България! Защо изобщо превеждат такива статии?!?
  • 10 Vasik Atanasova

    16 37 Отговор
    ТАКА Е
    ВЕНИТО Е ПРАВА
    МЪЖЕ НЯМА ВЕЧЕ
    ОСТАНАХА САМО БЛИЗАЧИ И ПЛЮНКОВЦИ

    Коментиран от #11, #42

  • 11 Къртев

    46 3 Отговор

    До коментар #10 от "Vasik Atanasova":

    Бре, бре! Така си мислят жени, които не търсят там, където ще намерят истинския. А това, че е необразован един мъж. Въобще не означава, че не е интелигентен или тъп. Но жените, как да разберат това, като избират между фитнес момчетата и диско мачовците. В крайна сметка се оказва, че младите моми вярват на очите, а не на сърцето.
  • 12 FUCK OF

    30 7 Отговор
    ЕМАНЦИПИРАНИТЕ ЖЕНИ СА ПЛОД НА СЛАБИ МЪЖЕ.........
  • 13 БайТози

    25 1 Отговор
    Верно Вени,и мъжете и жените са на изчезване.
  • 14 Ботев

    22 1 Отговор
    Две от всеки три жени са в някаква степен неудовлетворени - това е факт!
  • 15 Джентълмен русофил

    29 3 Отговор
    Да ухажваж красива, образована и интелигентна дама е като да дърпаш дявола за опашката. И без друго, както се пее в една кънтри песен "Girls aways win, again and again". Добър тест за жена е да и зададете въпроса, какво и е мнението за Истанбулската конвенция. Ако започне да развива теории, моментално трябва да ви светне червената лапичка. В идеалният случай, тя не би правила разлика между Истанбулска конвенция и Истанбулска конфекция. Навремето във висшето английско общество, идеалът за жена е бил да е с аристократично потекло, да умее да шие, но да не задава много въпроси. На начетените жени се е гледало с много лошо око и обикновено са оставали стари моми.

    Коментиран от #20

  • 16 Лееше ла фан

    28 1 Отговор
    Естествено статията е написана от жена да си вдигне собствените акции и самочувствие.А дали тя знае как да се грижи за децата и семейството си?
  • 17 Business class

    19 1 Отговор
    Хехе, проблемът на бизнес класата.ма те кво се оплакват,нали се менкат, вкупом се обичат и т.н. Предполагам под образование се има предвид мениджмънт и туристически колежчета, а не жени като Мария Кюри (мир на праха и)или Барбара Маклинтък. Те са си намерили подходящ партньор.И тук не става дума за мъже като Хокинг или машината Уели Щек (мир на праха му),аре s'il vous plait ;)
  • 18 Шерше ла фан

    10 0 Отговор
    Егати таблета как сменя думите,извинете:шерше ла фан😊

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кавалер франкофон

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "Джентълмен русофил":

    Според Съмърсет Моъм, търговците са най-долната класа.Били са дори и след лекарите и инженерите. Аз не харесвам английската концепция, но за това съм съгласен. Днес именно търговците се изкараха най-образовани и красиви, за съжаление е истина че са най богати. Това да ухажваш жена бизнес МЕН е наистина странно занимание :)

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Джентълмен русофил

    17 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кавалер франкофон":

    Не е само според Съмърсет Моъм, така е и според всички стари английски автори. Считало се е, че търговците са продажници без чувство за чест, достойнство, морал или дълг към родината. Бизнесмена би продал хладилник на ескимос, би продал дори собствената си майка, би продал и душата си на дявола без да се замисли. В общи линии това са едни продажници кучи синове. В България обаче, тези същества не само че не са персона нон грата, а дори са на почит наравно с простакелите от чалга индустрията.

    Коментиран от #23

  • 23 Кавалер франкофон

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Джентълмен русофил":

    От съвременните (френски разбира се ),могат да се прочетат романи на Фредерик Бегбеде. Там много добре са описани тези взаимоотношения в тези среди. Пак ще напиша за образованата и интелигентна жена-примери за такива са Мария Кюри и Барбара Макклинтък (със семейство) както и Розалинд Франклин. Слава богу могат да се изредят още такива жени, а не развратните кучки (както обичат да се наричат ) от шоубизнеса и търговията. Да се оправят както намират за добре,тестостеронови мачовци от тяхната сфера има,не виждам кво плачат може би искат повече от един.
  • 24 Кавалер франкофон

    11 2 Отговор
    п.п.
    Че на всичкото отгоре, и трите изброени са били и много красиви, без пластични операции, татуси и пиерсинги ;)

    Относно мачовците,повечето от тях всъщност са много бледи ездачи сравнени с истински атлети
  • 25 Pinokio

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шерше ла фан":

    Какво е "шерше ла фан", по-конкретно какво е "фан"?

    Коментиран от #31, #32

  • 26 име

    25 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Често срещано оплакване сред образованите, интелигентни и красиви жени е, че няма мъже с равен статус, с които да се срещат и за които да се омъжват...просто няма толкова богати мъже за всички , които се имат за по-специални от мъжете. сребролюбството на жените е характерно за всички категории жени .
  • 27 Гост

    8 0 Отговор
    И аз търся свястна арна мома, има ли още?
  • 28 Вазелина

    4 0 Отговор
    Фан е фен....Фанфан Лалето.:D
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Morgoth

    23 1 Отговор
    Първият проблем е с дефиницията на "истински мъж" - такава не съществува и всяка жена си има собствена, а мъжете не се интересуват от такава дефиниция. Но в общи линии това е принца на бял кон от приказките, а както знаем нещата от приказките не съществуват.

    Вторият проблем е с дефиницията за успяла жена. Завършено висше образование не те прави успяла и много от тези "47% в повече" ще отидат да работят нещо което няма нищо общо с образованието им, просто защото са учили само за тапията. При мъжете това е по-рядко.

    Третият проблем е конфликат между традицията и еманципацията. Съвременната жена иска хем да е силна и независима, хем да запази всичко хубаво от традицията, а именно мъжа до нея да печечели повече и да я гледа като принцеса. Е да, ама не става - колкото по-нагоре вървиш, толкова по-малко са хората на твоето ниво и от там. Красивият и много успял мъж обикновено си взема жена с големи цици (казвам го образно) която да си закачи на ревера и с която да се хвали пред останалите. Жените просто ще трябва да се примирят и да си намерят еквивалента на големите цици, защото не можеш да се позоваваш на същите тези традиции, които рушиш.
  • 31 БУДНАТА СЪВЕСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Pinokio":

    Фам е женпреведео от френски
  • 32 БУДНАТА СЪВЕСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Pinokio":

    Не е фан,а Фам.Означава жена преведено от френски
  • 33 LEGIONARIVS

    19 0 Отговор
    Природата на жената е такава, че когато получи това което търси иска нещо друго или още от трето, в много от случайте забележи ли слабост в мъжа моментално се възползва. В днешно време жените са с колосално самочустрвие благодарение не малко на социалните мрежи, коментарите които получават там или най елементарните помярски подсвирквания и бибиткания които чуват по улиците от селяците. Именно от това страдат и едните и другите без да го осъзнават. Истинския мъж означава характер остър ум и смелост, не напомпани мускули и празна глава. И лошото е че наистина напоследък такива мъже стават все по малко. Още на времето един известен човек беше казал, че няма еманципирани жени има слаби мъже.
  • 34 тод

    8 1 Отговор
    Баба ми казваше -умно умно ,че чак просто
  • 35 stiw

    5 0 Отговор
    За всеки влак си има пътници , просто някои не са на правилната гара.
  • 36 зенит

    22 2 Отговор
    Когато спрат да се интерсуват само от пари тогава ще си намерят някой свестен, никой не му се занимава с меркантилни боклуци! Имам доста познати които са що годе интелигентни културни, завършили магистратури, на някаква нормална работа, и няма никъв интерес към тях а вече са на около 30 някой повече, но мастията си иска някой да я подсигури и да и угажда. всяка първо гледа и пита какво работиш, какво носиш и естимарската разбира ква кола имаш! Ако отговаряш на изискванита вече може, то затва се народиха такива разглезени измекярчета, никоя не търси интелекта, добротата и човещината, тая статия на 80% е тъпа измислица
  • 37 според БГ традициите

    14 2 Отговор
    момчето става мъж след казармата,а момичето жена след като роди!Та тази измислена статия може да полира малкото мозък на образованите.Колко успяла да си на 30г.,ако нямаш семейство?Имаше някаква русенска докторка на 62 роди....
  • 38 МИНЧЕВ Евгени Минчев

    6 1 Отговор
    Сега е модерно да си педи..........пък и вратите ти се отварят на всякъде.
  • 39 Минаващ от тук

    13 1 Отговор
    Виждам голямо противоречие тук. Образовани и независими, търсят истински мъже. Интересна теза.
    1. Образовани, означава ли, че са истински жени, че да търсят истински мъже.
    2. Какво разбират под истински мъже? Такива образовани като тях ли, или може и не образовани. Защото образовани има, ама тогава пък им търсят кусури за мъжеството. Пък като са мъжкари били простаци. Ха де, иди ги разбери.
    3. Самостоятелни като са, защо им трябва някой друг, с който няма да са самостоятелни. Или им трябва някого, който да командват. Ама пак няма да е истински мъж, понеже не познавам такъв, който жена му да го командва. Не че трябва да се налага, ама и да му мелят цял ден глупости не дава.
    4. Всички знаем за какво става въпрос и какво искат жените, обаче е прав колегата Алфа Ромео, че са много объркани тези понаучили това онова женички, които са се взели на сериозно. Обаче пък като си го признаят няма да могат да кокетничат с префърцунени стилове, стандарти, облекла, заучени фрази. Трябва да слязат на Земята.
    5. Един вид търсят това, което много рядко се съчетава, обаче те стават все повече както се научава от статията. Май ще трябва да направят едно от двете: или да влизат в крак, или да си дремят сами. А то има и други възможности вече: трети, четвърти, пети и т.н, американците са преброили 31 пола.
  • 40 Гост

    8 1 Отговор
    Последното интервю на Ален Делон много ми хареса. И на мен ми се повръща. Е сори бате, ама на повечето успели "интелигентни" жени, мъж като него нема обърне внимание. Аман от фалш
  • 41 Съседа

    12 2 Отговор
    Верно че са на изчезване. Като гледам в блока само аз останах. Но вместо да ме използват за разплод, те ме карат да чистя снега пред входа и за всякаква хамалска работа за която се сещате но не и за това за което ще бъда по полезен
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 inspectora

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Франческа":

    А Шостакович кога слушаш?
  • 44 Ай стига бе!

    5 7 Отговор
    Като чета коментарите по-горе, стигам до следните изводи:

    1. Малцина от прежде пишещите са достатъчно грамотни (слава Богу, има и такива!), за да могат да изразят отношението си по темата, без да допуснат при това граматически или стилистични грешки. Този факт, сам по себе си е достатъчен и показателен за нивото и на интелекта... Нищо лично.
    2. В резултат - всеки един от коментаторите приема статията не като тема за размисъл, а като "лична нападка", развивайки идеята, че образованата жена едва ли не е всичко друго, но не и жена... Жалко.
    3. Никой до тук не се опита, дори и за миг да се замисли, че развивайки интелект, една жена или един мъж същевременно развиват и възприятията си и съобразно това изграждат потребности, характерни не за "базата", а за "надстройката" на живота... Но подобно явление на "интелектуално натрупване на ценностна система" не е характерно за общество, създавано за 20-30 години, а за общество, създавано за не по-малко от 300 години... Дефицит у нас.
    4. Именно на база този дефицит - явлението на меркантилност, пошлост, взаимно незачитане на партньорите, прекален компромис или липса на компромис в отношенията... Пост-соц действителност.
    5. Трудно се живее с простак, бил той мъж или жена...Не е невъзможно, но е вгорчаващо.
    А иначе погледнато - никой не е перфектен.
    ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР...

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Свако Тако хопът

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ай стига бе!":

    Нали ти казаха, моето момиче, трябва да се влиза в час. Толкова много думи, за да не кажеш нищо. Но в едно си права: въпрос на личен избор. Всеки си е намерил половинката. Който не е, дай Боже да я намери!
  • 46 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ай стига бе!":

    Типичен пример за фалш.Ако давате за пример развитието на обществото ни по време на така наречения преход,когато изплува цялата гнусотия отгоре,сте дълбоко заблудена. Обществото ни е на повече от 20-30 години, през тези години обаче наистина голяма част от интелигенцията ни се изнесе. Днес моралът и интелекта на българската жена, наистина е съмнителен, докато все пак от страна на силния пол излизат някакви резултати в изкуството и науката. Ролята на жената за моралните ценности в едно общество е наистина голяма.
  • 47 Гост

    5 2 Отговор
    Като беше с всичкия си, дядо ми казваше-не може да се мислиш за умен и да не можеш да решаваш интеграли и диференциални уравнения. Факт ; )
  • 48 Гост

    3 0 Отговор
    Еееее само глупости се пишат просто всички станаха гейчета понеже било модерно вчера слушах един седмокласник как отивал на козметик да му почисти лицето е от тоя мъж ли се очаква да стане ха все по често наблюдавам българки с араби, индийци и негърчета по заведенията те колко па да са интелигентни истината е че няма мъж в истинският смисъл на думата а жените винаги са били по ученолюбиви от мъжете и женами е с две вишита аз с гимназия па що така не и пречи
  • 49 Въпрос

    3 1 Отговор
    Защо е жива една жена, ако не ражда деца?! А вече не раждат, бременна жена не можеш да видиш на улицата. Защото са еманципирани и смятат раждането и съжителството с мъж за висша форма на насилие. Пак питам: каква е ползата от живота на тези еманципира и зомбирани безделнички?!