Last news in Fakti

20 Януари, 2018 01:28 1 849 2

Истинските причини да консумираме органични храни

  • зеленчуци-
  • плодове

Органичното не означава само завръщане към традиционното земеделие


Органичната храна се произвежда от екологична система за управление на селското стопанство, която произвежда хранителни добавки, устойчиви на вредители и болести. Биологичното земеделие изгражда и поддържа здрава почва чрез традиционните методи на сеитбообръщение.
Органичното не означава само завръщане към традиционното земеделие. Биологията е допринесла за точни методи за нетоксичен контрол на вредителите и болестите. foodpanda, подбра някои любопитни факти и причини да консумираме органични храни.
Органичната храна е най-бързо развиващият се сегмент на американската селскостопанска икономика.
Хранителната разлика между органичните и неорганично отглежданите продукти е голяма.
Биологичната храна е по-здравословна: шансовете са много добри на биологичните храни, като цяло и те са по-питателни от химически произведените храни.
Храненето на органични помага да се намали общото токсично натоварване на тялото.
Едно проучване през 2005 г. показа, че за по-малко от 15 дни децата, които приемат предимно органична храна, са имали драматично намаляване на концентрациите на органофосфорни пестициди в урината.
Биологичните храни по дефиниция не са ГМО.
Биологичното земеделие е добро за земята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А добро утро

    4 0 Отговор
    Добър ден
  • 2 no name no face no number

    4 0 Отговор
    И ко сега? Скрита реклама на ГМО ли ще правим? Сащ и органични храни хахаха. Аз made in Usa няма да си купувам тъпчете се вие с биологично ГМО.