Last news in Fakti

16 Януари, 2012 15:35 2 506 0

Дипломирани лекари полагат Хипократовата клетва

  • хипократова клетва-
  • лекари-
  • дипломиране-
  • медицински университет

Събитието съвпада и с 95-та годишна от основаването на Медицинския факултет

На 17 януари 2012 г. вторник, в 10.30 ч., на тържествена церемония в Зала 1 на НДК, 225 абсолвенти от Медицинския факултет на Медицинския университет — София ще положат Хипократовата клетва.

На събитието са поканени да присъстват представители на законодателната и -изпълнителната власт, директори на водещи болници, ръководители на катедри, изявени лекари и общественици. Очаква се младите лекари да бъдат приветствани от министрите на здравеопазването д-р Стефан Константинов и на образованието проф. Сергей Игнатов, съобщиха от университета.

В чест на 95-та годишнина от основаването на Медицинския факултет ще бъдат въведени и две нови традиции. По покана на ръководството на факултета, известни наши певци ще изпълняват на живо, специално за церемонията, химните на България и Европа. Първи тази чест ще имат популярното Трио „Тенорите". По инициатива на абсолвентите се учредява и награда „Любим преподавател". Той бе избран след гласуване в социалната мрежа Фейсбук.

Сред Випуск 2011 има 40 отличници, в т.ч. и трима пълни, които ще получат от ректора на МУ - София проф. Ваньо Митев традиционната статуетка „Златен Хипократ". Наградата дава възможност за безплатна специализация по избор. 70 чуждестранни студенти от Гърция, Турция, Кипър, Индия, Русия, Украйна, Македония, Иран и Нигерия са предпочели Ьългария като страната, в която да получат своето образование.


Церемонията се осъществява с подкрепата на „Новартис Фарма".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА