Last news in Fakti

19 Януари, 2012 07:32 4 127 1

„Червените опашки” на Лукас се готви за кината

  • джордж лукас-
  • кино-
  • червените опашки

Най-новият филм на Джордж Лукас „Червените опашки” („Red Tails”) разказва за група американски пилоти от африкански произход по време на Втората световна война, които се борят с расизма и сегрегацията, докато са на служба в Италия.

Става дума за реална ескадрила от чернокожи пилоти, спечелила много медали за храброст.

Лукас трябваше да бръкне надълбоко в джоба си, за да намери пари за продукцията. По-големите филмови студия му отказаха, тъй като сценарият е доста щекотлив, героите – чернокожи.

Това е един от малкото филми с изцяло чернокожи актьори. Премиерата му е утре в САЩ и Канада.

Терънс Хауърд, който участва в лентата, приел с изненада предложението на Лукас, който ще остане в историята с космическия си епос „Междузвездни войни” и приключенската сага „Индиана Джоунс”.

Преди 1940 година афроамериканците не са могли да стават пилоти в американската армия. Но натискът от гражданското общество в крайна сметка става причина за създаване на ескадрилата „Червените опашки” в Алабама. Наречена е така, тъй като боядисва опашките на самолетите си в червено.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kritik

    0 0 Отговор
    Следващият филм ще е за индианците участвали във 2-рата световна. Упс! То май вече има такъв филм. За евреите има поне още хиляда! Подобна тема е толкова експлоатирана, че не мога да разбера с какво е привлякла вниманието на Лукас. Толкова ли няма вдъхновяващи сюжети.