11 Февруари, 2018 16:56 2 550 5

Този сладолед е толкова лют, че може да ви убие (ВИДЕО)

  • сладолед-
  • лют-
  • декладация-
  • лютив сладолед-
  • декларация-
  • собствена отговорност-
  • пълнолетни-
  • шотландско кафене

За да си поръчате и пробвате "Дъхът на Дявола" трябва да подпишете специална декларация

Шотландско кафене предлага убийствено лют сладолед, който се сервира само след предварително попълнена и подписана декларация, с която обявявате, че поемате пълна отговорност за решението си за рисковете от консумацията му, пише британският вестник Metro.

Лютивото предизвикателство носи името "Respiro del Diavolo" (Дъхът на Дявола) и е оценено на 1 569 300 точки по скалата за пикантност на Сковил.

От заведението предупреждават, че клиентът, пожелал специалитета, трябва да е навършил 18 години и да подпише специална декларация, в която се споменава, че сладоледът "може да доведе до наранявания, да ви вкара в болница и дори да ви убие". Също така клиентът трябва да си дава сметка, че може да получи сериозни увреждания след консумацията му.

За да ви сервират топка от "опасния" сладолед, сладкарите са задължени да носят ръкавици, с които да предпазят кожата на ръцете си, докато приготвят лютите топки.

Сладоледът е 500 пъти по-лютив от пиперливия сос "Табаско".

Лудото кулинарно приключение започва в Италия, като сладоледът се изготвя по традиционна апенинска рецепта от 1936 г. Той "намира почва" в Шотландия, защото местните хора доста обичат лютото. "Дъхът на Дявола" обаче ще бъде истинско изпитание и за най-смелите сред тях. Опиталите сладоледа твърдят, че той наподобява експлозия на водородна бомба в устата.

Една сладоледена топка струва 2 британски лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕЧЕТО ПОМБЕР

    0 5 Отговор
    Мммм ямииии обичам сладолед
  • 2 Гост с име

    3 1 Отговор
    Аз от един сос 40000 сковила не можах дъх да си поема 2 мин. а от това не ми се мисли.
  • 3 пфффффффф

    5 8 Отговор
    всъщност подобни неща ги има само там където няма контролен орган! или се извършват нелегално, ако има! добре, че все още си имаме ХЕИ и РЗИ! тук веднага биха затворили подобна сладкарница, след сигнал! но с подкупи биха я отворили след време, но няма вече да продават тоя буламач! а в шотландия и япония се ядат опасни храни и няма явно такива органи, което е хипер зле! СКАПАНА КЕПЧА КОД,ПФ!
  • 4 пфффффффф

    4 6 Отговор
    утре, други ден ще се появят сладкиши с отрова за мишки или друго опасно вещество и с попълване на декларация ще се продава, и пак ще има идиоти, които ще се навият да опитат! а това е престъпление! няма ценностна система в западната култура, няма и на изток от нас! може би сме центъра на цивилизацията - нормалната! все пак тук е центъра на енергиите - по нашите земи са енергиите! святи земи!
  • 5 ZZZ

    2 0 Отговор
    Ами тук в близкия магазин на веригата ХХХ, на т.н. "топъл щанд" съм попадал на храна за която би трябвало също да те карат да подпишеш подобна декларация преди да ти я продадат!