Last news in Fakti

20 Януари, 2012 12:53 929 0

30% от учениците с наднормено тегло

  • деца-
  • наднормено тегло-
  • затлъстели-
  • затлъстяване

30% от учениците между 6 и 19 години са с наднормено тегло, а 12% вече са затлъстели. Това показва проучване на Националния център по обществено здраве и анализи, проведено в периода 2010-2011 година, предаде БНР.

За сравнение, през 2004 г. децата с наднормено тегло в тази възрастова група са били 20%, 1/4 от които със затлъстяване. Данните бяха представени по повод инициативите, свързани с Европейския ден на здравословното хранене.

Над 1/4 от децата с наднормено тегло ядат тестени закуски и чипсове повече от веднаж дневно, а 60% пият и газирани напитки със същата честота. Само 24% от децата спортуват всеки ден. Повече от 1/3 са физически активни по-малко от два пъти седмично, сочи още изследването.

В рамките на европейския ден за здравословно хранене професионалните готвачи от Евроток ще готвят здравословни храни с деца от столичните училища и детски градини. Целта е у децата да се провокира интерес към темата здравословно хранене, а на родителите да се покаже, че полезната храна не е задължително скъпа и трудна за приготвяне.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА