Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 11:42 10 267 9

Секси модел с ампутиран крак пренаписа модната история (СНИМКИ)

  • брена хъкаби-
  • параолимпийка-
  • sports illustrated-
  • модел-
  • ампутиран-
  • крак-
  • пьонгчанг

Запознайте се параолимпийката Брена Хъкаби, която появявайки се на страниците на списание Sports Illustrated, смело пренаписа модната история.

Сноубордиската, която участва в параолимпийските игри в ПьонгЧанг, е първата дама с ампутиран крайник, позираща за известното издание, пише woman.bg. 22-годишната Брена признава, че се е страхувала да застане пред камерата за фотосесия за списанието, защото е знаела, че е натоварена с огромна отговорност – да представи по най-точния начин силата на дамите с увреждания.

Младата спортистка също така допълва, че е получила силна подкрепа и одобрение, след излизането на броя с нейно участие и признава, че не е очаквала толкова положително отношение.

"Знаех, че ще има хора, които ще оценят решението ми да заснема тази фотосесия, но предполагах, че ще има и известна критика," искрена е Хъкаби. "Но нямаше как да не поема този риск, защото истината е, че ако аз бях видяла фотосесия с жена с някакъв вид инвалидност, това щеше да ми вдъхне много сили и кураж по време на възстановяването ми от рак."

През 2010 г. Хъкаби е диагностицирана с остеосаркома – вид рак на костите. Поради усложнения по време на лечението, десният крак на момичето, което към онзи момент е първа година в гимназията, е ампутиран. Съвсем естествено това силно повлиява емоционалното и психическото състояние на Брена. За да преодолее този мъчителен период и да се съхрани духом, тя се заобикаля само от положителни хора и започва да посещава фитнес залата. Това е не само част от рехабилитацията , но и занимание, което помага да излезе от бездната на отчаянието, както разкрива сама.

"Спортът много ми помогна. Но за да си възвърна психическото равновесие и да се почувствам отново нормална допринесе и фактът, че имах гадже. Започнах да излизам с едно от най-популярните момчета в училище. Той беше капитан на футболния отбор и това, че имах човек до себе си, който ме харесва, ме накара да се почувам отново популярна. Помогна ми да започна да градя увереност в себе си, във външността си, в качествата си като личност."

"Годеникът ми изигра огромна роля в живота ми и в трансформацията ми. Той бе първият човек, пред когото махнах протезата си. Като партньор той бе не само подкрепящ, но и изключително заинтересован от случващото се в главата ми, в сърцето ми, от това, което съм преживяла. Той ми помогна напълно да изляза от черупката си и да се почувствам комфортно в кожата си. Раждането на дъщеря ми също ми помогна да обикна тялото си, такова каквото е, и да го оценя още по-силно."

"Съветът ми към всички дами с ампутиран крайник е да не забравят кои точно са те. Трябва да осъзнаете, че няма непреодолими обстоятелства. Вие сте повече от просто едно тяло, то е инструмент, силата и същността ви се крият във вашия дух."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гайтан Веждьо Войвода

    38 2 Отговор
    Прекрасна мадамата дори и без крак,пример как дефектът се превръща в ефект!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тони

    9 0 Отговор
    Прочетете за Heather Mills, бившата жена на Пол Маккартни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай унуй

    5 8 Отговор
    Краката не са от значение,защото остават встрани!
  • 6 TSFH

    4 13 Отговор
    Протезата ще и скърца повече от кревата :D

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Съвет

    2 2 Отговор
    Проблемът не е, че се е снимала жена без крак, а че се е снимала гола, за да си покаже задника и циците. Пореден срам!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.