Любопитни факти за чилийската кухня

Обядът трае над час и половина

Публикувана: 18 Март, 2018 23:30
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3076
Любопитни факти за чилийската кухня
Пан де Паскуа Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.

Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.

Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.

Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.

Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.

Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.

Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.

Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.

Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.

Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.

Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Филип Попов
Депутатът от БСП Филип Попов обобщава управлението на ГЕРБ
Гейт до гейт, тефтерче до тефтерче при това управление"

Още бисери