18 Март, 2018 23:30 4 201 0

Любопитни факти за чилийската кухня

  • пан де паскуа-
  • чилийска кухня-
  • храна

Обядът трае над час и половина

Любопитни факти за чилийската кухня - 1
Пан де Паскуа Снимка: Shutterstock

Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.

Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.

Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.

Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.

Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.

Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.

Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.

Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.

Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.

Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.

Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА