Любопитни факти за чилийската кухня

Обядът трае над час и половина

Публикувана: 18 Март, 2018 23:30
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3140
Любопитни факти за чилийската кухня
Пан де Паскуа Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.

Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.

Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.

Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.

Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.

Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.

Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.

Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.

Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.

Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.

Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.