Last news in Fakti

29 Март, 2018 15:37 3 597 3

Сашка Васева ослепява

  • сашка васева-
  • фолк-
  • чалга-
  • поп фолк-
  • певица-
  • дупница-
  • зрение-
  • сляп

"Ослепявам! Имам атрофия на зрителния нерв, което означава смърт за този орган. Лекарите казаха, че са безсилни и не могат да ми помогнат. Сега се надявам само чудо да ме спаси”, споделя Сашка Васева пред "България днес".

Попфолк легендата ще води една от най-тежките и сериозни житейски битки - тази да спаси зрението си. "С едното око почти не виждам вече, а с другото ми мержелее. Обиколих всички добри лекари, но никой не можа да ми помогне. Плащах луди пари, но ефектът беше нулев", тревожи се певицата.

След като разбира, че медицината няма да ѝ помогне, певицата решава да търси бабини лекове и алтернативна медицина. Тя тръгва по стъпките на чудодейните извори и лечението със светена вода. Певицата си мие очите с вода от Келавото кладенче, помогнало на десетки да се възстановят. То е край село Очиндол и води към планинската махала Синовете, родно място на десетки балканджии.

"Добри хора от селото ме взеха с джип и ме закараха. Измих си очите три пъти, после ме прибраха и ме нагостиха с най-вкусното сирене. Понеже уцелих дъждовете ще се върна пак, когато водата се поуспокои малко", споделя Васева.

До лековитото кладенче я закарал Митко Дяката, уважаван в цялата околия балканджия от Очиндол. Той ѝ казал, да си измие очите и да остави дребни стотинки там, а после да си тръгне, без да се обръща. "Изпълни всичко, както ѝ бе заръчано. Чакаме я да се върне втори път, когато водата не е толкова бурна от дъждовете и има по-голяма сила", споделя пред изданието Митко.

Васева е решена да се бори докрай, за да върне зрението си. В плановете ѝ влизат също обиколки на манастири и обливане със светена вода в Гигинския манастир, Кръстова гора и други свещени за България места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Religious

    12 0 Отговор
    Господ дано и помогне и всичко да е наред.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 BG citizen

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Плащах луди пари, но ефектът беше нулев", тревожи се певицата. !?????! Може би има предвид долното портмоне, което не се затваря?!! Говори с приятелчето си Слави Трифонов, той е суперчовек - и той щеше да ослепява, пък то излезе че трябвало очила да си сложи. Хайде със здраве и си пийте хапчетата против оглупяване редовно, че виж какви ги вършите после. А и няма как да сте по новините и актуални вечно, време е да се примирите и да си копате доматите и картофите на село!