Last news in Fakti

29 Януари, 2012 08:58 2 661 4

Тайните на щастливия брак

  • брак-
  • щастие-
  • тайни

Две ваканции на година, смислени разговори два пъти седмично и 11 прегръдки за две седмици са сред тайните на щастливия брак, сочи британско проучване.

Изследването сред 2000 щастливо женени двойки установило основните съставки за успешен брак. То показва, че е полезно двойките да ходят заедно на кратки ваканции два пъти в годината и да хапват в ресторант поне три пъти на месец, съобщава БГНЕС.

Добре би било също така съпрузите да си разменят по шест целувки на седмица, да правят секс два пъти в седмицата и да си казват "обичам те" до девет пъти на две седмици. Но не е задължително животът на двойката да бъде цветя и рози през цялото време, тъй като щастливо женените имат средно по един спор на седмица.

"Изследването показва, че бракът означава както да вземаш, така и да даваш и да отделяш време за другия. Ясно е, че макар двойките да очакват голяма любов един от друг, те също така разбират, че истинската връзка включва както дълбоки и смислени разговори, така и здравословни спорове, за да могат да разрешат всичко, което ги притеснява. Отделянето на време за излизане от ежедневието също е от съществено значение за дълготрайното щастие, а редовните ваканции и кратките почивки, съчетани с вечери навън и посещения на барове също допринасят за здравата връзка", съобщи Катрин Кроун, говорителна на сайта headwater.com, който осъществил изследването.

58% от хората, които ходели на две ваканции в годината, казали, че това им харесва, защото им напомня защо се обичат толкова много. 55% твърдят, че е по-вероятно да отделят време един за друг по време на почивка, отколкото през останалото време от годината.

Щастливо женените двойки отделят време за поне пет кино вечери у дома на месец, за разлика от обичайните им вечери, в които се карат за дистанционното и спорят за това какво да гледат по телевизията. И повечето щастливо женени мъже и жени правят малки романтични жестове три пъти на месец, като например да сготвят вкусно ястие или да поднесат на съпруга/съпругата си чаша чай в леглото.

Интересното е, че любовта от пръв поглед не води винаги до здрава връзка. Само 42% от щастливо женените заявили, че се влюбили в партньора си от пръв поглед. Важно е приятелството, тъй като 47 на сто от участниците в допитването заявили, че били приятели с партньора/ партньорката си преди да станат гаджета и в крайна сметка да се оженят. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 беден българин

    0 0 Отговор
    С какви пари да ходя два пъти в годината на почивка и три пъти да водя жената на ресторант?Едва ми стигат за хляба и да си платя сметките!За интернета плащам 10 лева,от най-бавните е ,да мога да се чувам с децата.знам,че някой намазан ще ме контрира!
  • 2 51 годишен

    1 0 Отговор
    Браво тръгнали да ни учат кои двойки били щастливи и какво да правят да са щастливи. Спрямо с доходите никое семейство от простолюдието към което се числи и моето семейство едва ли ще им стигнат поне една почивка да изкарат от няколко дни било то на море или на балкан.
  • 3 54 годишна

    2 0 Отговор
    Със съпруга ми сме безработни.Аз нямам доходи,а мъжът ми е инвалид по болест с !86 лв.пенсия.Дали ще са много за две ваканции?Иначе разговорите си ги имаме,лошото е че не са романтични.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    А за интернет имате пари