Last news in Fakti

12 Април, 2018 05:44 6 053 4

5 изненадващи факта за фитнеса

  • изненадващи-
  • факти-
  • фитнес-
  • тренировки-
  • здраве

Ако вече сте решили, че искате да поддържате добра физическа форма… следващите редове могат да ви мотивират допълнително

5 изненадващи факта за фитнеса - 1
Снимки: shutterstock

Никога не е късно да започнете с тренировките, които да ви вкарат във форма. Особено когато времето навън е толкова топло и слънчево и ви мами да извадите от гардероба късите панталони и тениските. Може би вече сте се замислили по въпроса и имате желание да свалите няколко килограма или да стегнете тялото си, което през студените зимни месеци е загубило миналогодишния си релеф? А може би просто сте решили, че е време да си подарите здраво тяло за здравия ви дух. Все пак тренировките имат множество положителни страни и са полезни както за физическото, така и за психическото ви състояние.

В тази връзка вижте тези 5 изненадващи факта за фитнеса, които може би ще са ви интересни, а защо не и полезни:

5 изненадващи факта за фитнеса


Ще качите тегло. Да, точно така. И особено ако сте мъж и особено в началото на тренировките. От упражненията тялото ви ще натрупа мускули, които тежат повече от мазнините и дори да свалите мазнините около кръста, си пак ще повишите теглото си заради увеличената мускулна маса.

Ако тренирате за някакво събитие не се нуждаете задължително от треньор, който да ви напътства. Според много професионалисти особено в началото няма нужда да харчите пари за треньор, просто изгответе добър план на тренировки. И го спазвайте.

5 изненадващи факта за фитнеса

Пак няма да можете да ядете каквото си искате. Ако сте смятали, че горенето на калории по време на тренировки ще ви позволи да се тъпчете с торти и банички сте се объркали. Физическото натоварване налага да се яде наистина здравословно, което трябва да осигури на тялото ви всички необходими вещества и енергия, за да останете здрави и да се предпазите от травми.

Големите ползи ще бъдат свързани с психическото ви здраве. Упражненията ще намалят тревожността и депресията, ще подобрят съня ви и когнитивната ви форма. Накрая, ще допринесат за по-добрата ви себеоценка.

Не се страхувайте да пропуснете тренировка. В редица случаи много други неща са по-важни, като например семейните поводи или задължения. Просто не правете пропускането правило.

5 изненадващи факта за фитнеса


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FUCK OFF

    45 6 Отговор
    МНОГО ДОБРА ПУБЛИКАЦИЯ...!!!!!
  • 2 ТнТ

    23 3 Отговор
    Подкрепям с две ръце.
  • 3 лекар

    5 8 Отговор
    Глупости от първия до последния ред.
    Ако искате да спортувате, наистина излезте навън.
    Ако ще "блъскате", трябва ви треньор.
  • 4 Шампиона

    2 5 Отговор
    Явно автора не е влизал никога в зала и решил да напише малко глупости..Първо мускулния обем тежи по-малко от сланините и визуално мускулест човек изглежда, че е над 100 кг, всъщност е около 80 90.Второ, теглото се покачва, ако знаете какво правите, а ако не знаете, то наистина си вземете някой, който има опит в сферата и ще ви покаже, вместо да се лутате от уред на уред и само да пречите в залата.