Last news in Fakti

8 Май, 2018 13:05 7 768 2

И героините в класическите приказки мечтаят за футболисти

  • съвременен вариант-
  • приказки-
  • класически приказки-
  • красавицата и звярът-
  • нов прочит-
  • социални мрежи

Съвременен вариант на класическата приказка “Красавицата и звярът“ стана хит в социалните мрежи

И героините в класическите приказки мечтаят за футболисти - 1
Снимка: shutterstock

Спомняте ли си приказката "Красавицата и звярът"? Да?! Помислете пак.

Ако нямате под ръка книжка с приказки, а трейлърът на екранизацията на "Дисни" не тръгва, то нека ние ви припомним сюжета и героите.

Вероятно сте забравили, че както много съвременни красавици, героините на Жан-Мари Льопренс дьо Бомон (известна като Мадам дьо Бомон), също са си подали по футболисти.

И героините в класическите приказки мечтаят за футболисти

Оказва се също двете по-големи сестри на главната героиня - младите дами Бианка и Бетина - били доста мързеливи и по цял ден зяпали разни предавания, прелиствали списания и мечтаели за Меси и Роналдо. Най-малката на име Бела обаче, много помагала на баща си ... обичала да чете книги за инженерни науки и космически изследвания, защото... страстно се интересувала от ракетостроене.

Изненадахме ли ви? Може би вече сте шокирани и не проумявате смисъла на това. Ще се изненадате още повече, когато разберете, че историята за "Красавицата и звярът" далеч не е единствената приказка, която е била осъвременена до неузнаваемост. Тя е само една от многото подобни, събрани в доста дебел сборник, озаглавен "100 класически приказки” - том 2, издаден преди има няма 7 години.

Въпреки това, публикуването на тази снимка на страница от книгата, съпроводена с коментар от нейната авторка във Facebook, запали интереса на потребителите!

И героините в класическите приказки мечтаят за футболисти

В това издание е поместена и приказката за Последния дракон, който не обича да яде принцеси, но пък много обича да пие... бензин.

От издателството, публикувало този "шедьовър" пишат в описанието на книгата, че „100 класически приказки” е истинска детска съкровищница, скътала в себе си най-интересните приказки, легенди от далечни места и любими герои. ...приказките са подредени по теми и по възраст ... това са историите, без които никой от нас не може да си представи своето детство."

Новият прочит на "Красавицата и звяра" се превърна в хит в социалните мрежи, а "преводачите" приемат предложения за модерни варианти и на други любими класически детски приказки.

И героините в класическите приказки мечтаят за футболисти


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    Хората тотално изтрещяха! Вече нищо не може да ме учуди.... Всъщност, има - ако видя и прочета нещо нормално.
  • 2 Илия

    2 0 Отговор
    Кофти порнография....