Last news in Fakti

8 Май, 2018 15:34, обновена 8 Май, 2018 15:37 2 186 6

Какво не знаем за нежното оръжие на Белия дом

  • мелания тръмп-
  • доналд тръмп-
  • белия дом-
  • първа дама-
  • президент

Мелания Тръмп е истинска загадка, за която не се знае много

Още по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп, медиите спрягаха Мелания Тръмп за следващата Джаки Кенеди. Сега вместо жена президент американците имат първа дама, която се е снимала без дрехи в мъжки списания и е родена в бивша комунистическа държава.
Още докато Тръмп се бетонираше като фаворит за номинацията на Републиканската партия, погледите бяха вперени и в бъдещата първа дама.

Третата му съпруга Мелания, която навърши 47 през април, не участваше особено активно в агитацията за първичните избори. С издигането му за официален кандидат обаче тя се принуди да застава по-често под светлината на прожекторите. А там гафове е правила дори Хилари - например в далечната 1992-ра, когато съпругът ѝ Бил Клинтън водеше кампанията си за Белия дом, а тя демонстрира иронично отношение към жените домакини, които си стоят вкъщи и "пекат курабийки".

Ето какво знаем за нетипичната първа дама Мелания Тръмп:

Родена е в Словения с моминска фамилия Кнаус и е била топмодел. Биографи на Джаки Кенеди я сравняват със съпругата на Дж.Ф.К., защото, подобно на нея, е "красива, умна и самостоятелна", с усет към модата. Самата Мелания коментира още през 2000 г. вероятността да стане първа дама и признава пред "Ню Йорк таймс", че би била "много традиционна - като Бети Форд или Джаки Кенеди".

Първите страници на "Ню Йорк поуст" с голата Мелания Тръмп излизат на 31 юли и 1 август 2016 г., когато таблоидът препечата кадрите от стара фотосесия за европейското мъжко списание "Макс". Говорител на мъжа ѝ окачестви снимките като "празник на човешкото тяло в изкуството". Демократи обаче коментираха, че и красотата на жена му не може да спаси Доналд от собствената му уста.

Мелания говори пет езика: словенски, английски, сръбски, френски и немски. Това е полезно при церемониални функции в Белия дом. Недоброжелателите коментират, че именно акцентът ѝ е причината да се включва рядко в публичните изяви на съпруга си.

Израснала е в Югославия, далеч от висшето общество на Ню Йорк, към което принадлежи съпругът ѝ, потомствен магнат. Тя е първата президентска съпруга, родена в комунистическа държава, и едва втората, която не е родом от САЩ - след англичанката Луиза Адамс, първа дама на шестия държавен глава Джон Куинси Адамс.

Първа и единствена е и в още нещо - позирането без дрехи за мъжко списание. През 2000 г., докато е още само гадже на Доналд, тя снима в частния му самолет гола фотосесия за британското "Джи Кю" - и снимката ѝ краси корицата. Пат Никсън и Бети Форд също са имали кариера като модели - но облечени.

Двамата с Тръмп имат 11-годишен син (петото му дете), когото тя сама нарича "мини-Доналд". Барън обичал да носи костюм и вратовръзка, дори играел голф с татко си. Обичал също така да команва и уволнявал наред гувернантки и домашни помощници - макар че бързо след това ги връщал на работа.

В едно от редките си телевизионни интервюта пред Мика Бжежински (дъщерята на Збигнев) от MSNBC, тя обяснява дългото си мълчание по следния начин: "Обичам да поддържам живота в нормалното му темпо заради сина ми Барън. Аз съм майка на пълен работен ден, затова реших да не участвам активно в кампанията."

Въпреки мълчанието обаче г-жа Тръмп следи новините непрекъснато и е напълно наясно със случващото се. Докато Доналд агитира из цялата страна за първичните избори, Мелания се чува с него по няколко пъти на ден и споделя мнението си по различни теми:

"Дали се съгласявам с него за всичко? Не. И му го казвам. Споделям му мнението си, казвам му какво мисля. Понякога се вслушва, друг път не."

Преди да се премести в Париж и Милано, за да стане модел на пълен работен ден, тя е учила архитектура и дизайн - специалности, които идеално подхождат за бизнеса на съпруга ѝ с недвижими имоти. За жалост тя така и не се е дипломирала от университета в Любляна.

В Ню Йорк пристига през 1996 г., но води сравнително затворен живот. Шефът на агенция ID Models си спомня, че за нея било обичайно да си стои вкъщи и не посещавала барове или клубове - ходела единствено на кино (сама) и фитнес, а преди Тръмп не се срещала с никого.

За Доналд се жени в началото на 2005-а, в пищна рокля от "Кристиан Диор" по дизайн на Джон Галиано, украсена с кристали и перли, в която позира и за корицата на "Вог".

И понеже също е имигрантка, Бжежинска не ѝ спестява въпроса какво мисли за издигането на стена по границата с Мексико и идеята да се забрани влизането на мюсюлмани в САЩ.

"Аз спазвам закона и никога не съм си представяла да остана тук без документи. Имах виза и през няколко месеца се връщах в Словения, за да ми я подновят. Върнах се, кандидатствах за зелена карта, по-късно и за гражданство. Така че съм минала по каналния ред", разказа тя и обясни, че съпругът ѝ просто искал да защити американския народ и да гарантира държавната сигурност.

Какво я е привлякло към Доналд - и какво поддържа брака им? "Неговият ум, удивителният му ум. Той е много умен, много очарователен и невероятно енергичен. Освен това аз не се стремя да го променя, нито той се опитва да промени мен - приемаме се такива, каквито сме."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави Трифонов (Дългия)

    7 0 Отговор
    Дреме ми на нуя.
  • 2 Джендърменът Русофил

    4 4 Отговор
    А още по-голяма загадка е нежното оръжие на Кремлин. Според някои то е президент на Чечня, а според други - на Турция. Има слухове дори, че е председател на българската партия "Атака".
  • 3 Киро Кирев Кирливия

    1 0 Отговор
    Аиди Аиди , Да не и е Златна " таковата "
    Два пръста на....но месо !??!
  • 4 Читател

    3 0 Отговор
    Онова което не знаем вероятно е хиляди пъти по толкова, че и отгоре
  • 5 Бостънският Удушвач!!

    9 0 Отговор
    Абе дрън,дрън бил умен,енергичен и пр.а не се споменава,че е милиардер сякаш това е незначителна подробност!!А иначе мадамата си я бива като повечето славянки,умна е и радва окото за разлика от Клинтъновицата например!!
  • 6 анонимен

    2 1 Отговор
    Културата на населението просто личи по коментарите за първата дама на САЩ. Просто е необходимо образоване на нацията с цел развиване на просперираща икономика.