Last news in Fakti

10 Май, 2018 23:31 3 474 3

Истината за аферата с колега

  • афера-
  • връзка с колега-
  • офис романс

Връзките между колегите се случват най-често в сферата на образованието

Ако сте фен на романтичните комедии, може да имате чувството, че аферите в офиса се случват непрекъснато. Разбира се, когато има химия между теб и някой, с когото прекарваш цял ден, може и да не изглежда като най-лудото нещо, дори ако останалите не смятат така.

Но колко често колегите наистина започват връзка? И как влияе аферата на трудовите им отношения? Фирмата за търсене на работа SimplyHired проучва 482 души, които са имали сексуални взаимоотношения на работа и 456 души, които не са.

Резултатите предоставят интересни прозрения в офис любовта, пише BigThink.

Първо, определено има известна двусмисленост:

Изневерите

Не всички служебни афери включват изневяра, разбира се. Окуражаващо е, че 77% от мъжете и 69% от жените, които са били в служебни отношения, не са изневерили на никого. Като цяло, обаче, жените са два пъти по-склонни да изневерят.

Изкушението е по-често срещано в някои отрасли. Заетите в образованието е най-вероятно да изневеряват.

Феновете на "Анатомията на Грей" може да са разочаровани да научат, че най-малко изневеряват тези, които работят в сферата на здравеопазването.

Връзка според заплатата

Всичко в офиса е политика по един или друг начин и затова е интересно да се види дали служебните взаимоотношения имат връзка с йерархията в компанията или не. Докато повечето неща се случват между хората, работещи на едно и също ниво, това не винаги е така, според респондентите на SimplyHired.

В долната част на горепосочената информация се разглежда сериозността на отношенията, които тези респонденти са имали. Повечето смятат, че връзките им са по-небрежни, с изключение на онези, които са се обвързали с пряк подчинен. Това се потвърждава в резултатите от изследванията, които показват, че най-често съжаляват за една афера участниците, които са на по-горно ниво.

Човек трябва да се запита и за динамиката на властта, присъща на всяка интимна връзка между шеф и пряк подчинен, защото със сигурност има потенциал да бъде хищническа.

От друга страна, някои са наясно, че така могат да се издигнат. Само 3% от жените смятат, че това е приемлива идея, но 10% от мъжете се замислят.

Когато любовта изчезне

Кой би искал да работи с бивш/а? Изненадващо, само малък процент от хората напускат работата си, след като сърдечната страст охлажда, само 9% от мъжете и 11% от жените. И все пак, ако партньорът Ви е бил ваш началник, сте два пъти по-склонни да намерите друга работа.

Сега се връщайте на работа

Опитът ви е това, което ще ви ориентира какво се случва в офиса. Решението дали да започнете връзка с колега винаги изисква някои сложни сметки. Или може би сърцето, или някаква друга част от тялото...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луда калинка

    9 0 Отговор
    глупости на квадрати и толкова цифри!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    В образованието, болници на нощна смяна, в телевизии, в авиокомпании / пилоти - стюардеси/, между актьори, абе общо взето навсекъде си стават нещата...