Last news in Fakti

18 Май, 2018 00:30 9 618 22

Изневярата - това е мъжка потребност

  • изневяра-
  • мъжка-
  • потребност-
  • изповед

Анонимната изповед на един искрен изневеряващ мъж

Изневярата - това е мъжка потребност - 1

Общоприето е, че мъжете са предимно полигамни. Защо е толкова трудно за тях да останат верни, пита tialoto.bg? Ето един отговор, макар и анонимен, който може да шокира някого с откровеността си:

Защо изневерявам? Всичко остава на заден план, когато погледна към красива жена. Това е най-честният избор, който мога да направя. Аз съм сам. Противно на всички кодекси и правила, на които се преструвам, че се подчинявам. Противно на здравия разум, на мъдростта на годините, в този момент не съжалявам за нищо. Искам да съм тук. Да чувствам, да усещам как кръвта нахлува през вените ми. Аз съм жив. Ето защо мъжете изневеряват.

Смята се, че хората изневеряват, защото имат тази възможност. Вярно е, да изневериш е лесно. Почти не оставяме доказателства и като цяло е лесно да скриеш. Даже мъжете, повече отколкото дори искат да признаят, са наясно, че изневярата няма абсолютно никакви последствия.

Мъжете не изневеряват, защото могат, а защото трябва и имат нужда. Това е мъжка потребност! Тя ни кара да изневеряваме отново и отново. Тъй като сексът не трябва да бъде предварително планиран. Това не е история за две лица, които са предназначени да се срещнат в тъмната нощ. Това е въпрос на случайност.

Ако изневерявате, вероятно знаете, че любовта към живота е лъжа, а моногамната любов е измама. Това не означава, че не сте способни да обичате, не означава, че не искате да ви обичат или дори да стигнете до брак. Парадокс. Вие живеете в съответствие с вашите вярвания и не се заблуждавате. Но трябва да се адаптирате към общата лъжа.

И все пак и ние спазваме правила. Фразата „Не се втурваш там, където си изкарваш хляба“ има смисъл, когато имаш служебна романтика. Не правим секс с малки деца, не се хвалим за връзката си със знаменитост. Стойте далеч от съпругите на приятелите си. Ако имате любовница в друг град, тогава не го посещавайте само заради секса. Тези правила са на база опит и непрекъснато се обновяват.

Вярност? Това е тест, който ви принуждава да пренебрегвате вашите способности

У дома съм внимателен към семейните си отговорности. Това е като тест, а мъжете се нуждаят от тестове. Лоялността е тест, който се сблъсква с инстинктите на един мъж, принуждава го да пренебрегне способностите си. Бракът те праща далеч от всичко, което някога си знаел за себе си. И някои мъже преминават този тест. И обичам да слушам глупостите им. Всички тези разговори от сорта „Обичам толкова много моята съпруга“... Не се намесвам, мъжете не се карат за такива неща.

Обичам и съпругата ми, но това не засяга никого. Животът ми в дома е чист и съсредоточен. В известен смисъл, това е така, защото не се страхувам да се променя.

Предателството е, когато тялото претендира за своето превъзходство над душата

Научаваш много, когато се промениш. Смееш се много. Случва се, че сте по-отворени с жена, с която сте прекарали 45 минути, отколкото с тази, с която сте живели 45 години. Не е нужно да се променяте, вие сте свободни да избирате. Това вълнува. Измяна е, когато тялото претендира за превъзходство над душата. Когато има победа на желанието пред задължителното.

Това не означава, че изневярата е нещо добро. Или че го пропагандирам. Не ми пука как живеете. Просто обяснявам защо хората се променят. Това е математиката на тяхната репродуктивна система. Това е вторичен продукт от по-дълъг живот, по-изтощителна работа, голямо претоварване. Това е следствие от инстинктивен отказ да се жертват собствените нужди в името на безупречен брак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоу©т

    40 7 Отговор
    Това есе много добре е написано - увод, теза, изложение и заключение. Направо си е за отличен. Догодина за матурата по БЕЛ да го пуснат и като тема.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зле сте

    7 5 Отговор
    Много
    Това е
  • 6 Личи си отдалеч

    45 17 Отговор
    Че е жалък самотен несретник, необичан от никого и необичащ никого.
    И още - не заблуждавайте хората - това не е никаква "мъжка потребност", а просто една жалка и безцелна мръсотия! Един истински мъж не постъпва така никога. Когато обича, той обича с душа и тяло една единствена жена. Същото важи и за истинската жена. Такива хора са щастливи. А изневеряващите са нещастни предатели на самите себе си.

    Коментиран от #9, #20

  • 7 Gost

    22 6 Отговор
    Ххахахахах да бе защото жените не изневеряват! Всички жени са....
  • 8 бай муро

    11 1 Отговор
    секс едва ли,just Cavali
  • 9 Мистър Факт

    16 19 Отговор

    До коментар #6 от "Личи си отдалеч":

    Хомосапиенс са полигамен вид. Това, че църквата от 2000 години се опитва да манипулира хората като ги кара да си мислят, че са като слоновете и лебедите, а не като шимпанзетата си е лично проблем на стадото, което вярва в тая схема.

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 beast

    11 14 Отговор
    Отлична статия с много истина в нея !
  • 12 Зорлем

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "Мистър Факт":

    Интересно как е установено, че хомосапиенс е полигамен, а не моногамен вид?

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гербераси долни

    11 6 Отговор
    Колкото и да не ни се иска( на някой им се иска) всичко е истина , една поговорка гласи : мъжът търси красотата ,а жената парите в държавата ни за жалост на 80 % всичко е точно така.
  • 15 Mirko

    6 4 Отговор
    Доста глупости е написал тоя човек и единственото което се разбира от буламача, е че не е наясно със себе си.
  • 16 Грую

    7 0 Отговор
    Кой го беше рекъл: "Бог измисли секса. Църквата брака!"
  • 17 998877

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Зорлем":

    Ако Хомо сапиенс беше моногамен вид нямаше да кръшка!

    Виж щъркелите - това е моногамен вид. Хората не са.
  • 18 радев

    5 2 Отговор
    нема по лошо от неоправена булка
  • 19 Religious

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мистър Факт":

    Господ Бог е заповядал: Не прелюбодействай!
    7-мата Божия заповед!
  • 20 Е да, ама...

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Личи си отдалеч":

    Еми така е, ама и скъпоценните камъни са рядкост... И не са достъпни за всеки. Всеки иска най-хубавото за себе си, всеки иска да му е добре... Друг е въпроса каква е действителността в живота...
  • 21 Izritvam go zavinagi vun

    2 0 Отговор
    Кат изневери
    Ай да си върви!
  • 22 Херувимче

    0 0 Отговор
    Не е всичко черно и бяло . Поне е откровен . А дали ще се съгласите е ваш избор .