Last news in Fakti

15 Май, 2018 15:35 9 099 7

Секс скандал от обкръжението на Живков излезе наяве

  • скандал-
  • тодор живков-
  • реалност-
  • афера-
  • свалка

Нашият посланик в Мексико Богомил Герасимов не е ходил по шантонерки и не е толерирал подобни отношения. Това заяви в съда Стилиян Бурханларски, който по времето на соц-а е отговарял в ЦК на БКП за дипломатите в Латинска Америка, пише в. Телеграф.

Поводът е делото, което Герасимов заведе за клевета срещу бившия охранител на Людмила и Тодор Живкови – Димитър Мурджиев. 79-годишният бодигард е казал преди време в интервю за в. „Уикенд“ още, че експосланикът е свалял съпругата на президента на Мексико, което свидетелят Бурханларски определи като „абсурдно“.

„Оценката за работата на Богомил като дипломат беше най-високата. Благодарение на него се развиха отношенията на България с Мексико, постигнахме връх, който не са постигали много посланици по света. Важна задача за всеки дипломат е да работи за посещение на държавния глава в страната на мисията му. Герасимов я изпълни. Мексико подари на България сграда за културен дом – никъде по света няма такова нещо. Освен това имахме успехи и в селското стопанство – показахме им какво най-добре расте в почвите им“, разказа пред съдебния състав 78-годишния Бурханларски.

Началникът на кабинета на Людмила Живкова – Кирил Аврамов, пък заяви, че не знае президентът на Мексико да е издавал карта „Персона нон-грата“ за посланика. За друга клевета, че Богомил Герасимов е виновен за смъртта на бившата си жена, свидетелски показания даде дъщеря им Ирена Герасимова.

„Първият сериозен конфликт между майка и татко беше през 1970 г., но продължиха да живеят заедно. След демократичните промени той се изнесе от вкъщи, но почти до смъртта ѝ плащаше почти всичките ѝ сметки. Те не се разведоха, но през 1990 г. спряха да се виждат и да си говорят. Мама почина от старост на 83-годишна възраст, след като последните две години от живота си спря да се движи ѝ се отключиха различни заболявания“, сподели 56-годишната реставраторка от Националната галерия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Соц боклуци

    7 6 Отговор
    Соц. боклуци.
  • 3 ПЕЕВ

    4 5 Отговор
    МРЪСНИ КОМУНИСТИ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 YGTYYT

    4 1 Отговор
    СЕГА Е МНОГО ПО-ЗЛЕ С ТЕЗИ СЕЛЯНДУРИ ВЪВ ВЛАСТТА!!!ИЗЛАГАТ БГ. С ПРОСТОТИЯ И ИЗУМЯВАТ С ДУПЕДАВСТВО....
  • 6 гого

    3 0 Отговор
    Свидетелите по делото отричат и опровергават казаното (ако изобщо го е казвал - да имаме пред вид, че става дума за в. "Уикенд") от Мурджев. Тогава защо, мило момиче Мария, слагате това заглавие? За да могат първосигнални примитиви като 2 и 3 да пишат простотии? Това ли ви е целта? Ако е така, то това говори много лошо за професионалната ви журналистическа етика.
  • 7 no name no face no number

    2 1 Отговор
    Заглавието е огледало на демократичната действителност....... безочливи лъжи.