Last news in Fakti

23 Юни, 2018 18:10 4 853 16

Шейх ал Карни решава всеки проблем с жена за 5 минути. Каква е тайната му?

  • шейх ал карни-
  • автор-
  • книга-
  • метод-
  • избягване-
  • решение-
  • конфликти-
  • аид ал карни

В какво се състои неговият метод за избягване на конфликти?

Шейх Аид ал Карни смята, че всеки един проблем с цената може да бъде решен за 5 минути, ако знаете тази тайна. Тази тайна той с желание сподели пред своята аудитория и журналистите в хода на пресконференция. Шейх ал Карни е саудитски проповедник, писател, автор на бестселъра "Не тъжи!", преведен на над 30 езика. Той е много мъдър човек, от който има какво да се научи.

В какво се състои неговият метод за избягване на конфликти? "Не само Айнщайн и Нютон могат да правят велики открития. Изтокът също е способен на нещо. Ето и аз открих метода с името "Чудодейно средство за семейния живот"", казва той и обяснява неговата същност.

"Ако възникне конфликт със съпругата, постарайте се да не ѝ отговарят. Не я плашете с повишаване на тон, не я заплашвайте. Не и казвайте: Мълчи, жена, ти не си права", казва шейхът.

"Жената трябва да се оставя да се изкаже — дайте ѝ тази възможност. Само не гледайте в екрана на компютъра или телефона, докато тя говори. Капитулирайте пред нея. Кротко склонете глава и седете смирено. В никакъв случай не ѝ отговаряй, дори и да си три пъти прав", продължава той.

"Кажи: Безусловно, ти си права. Разкайвам се пред Всевишния. Обещават ти, че това повече никога няма да се повтори. Моля те за прошка в името на Бога. Съгреших — дяволът ме подведе. Вратите за покаянието обаче са отворени. Обещавам ти, че повече няма да правя така", съветва проповедникът.

"Жената е винаги емоционална, тя се ръководи от чувствата си. Тя обаче е по-милосърдна от мъжа. Жената се грижи за болните близки, когато тя самата е болна. Жената износва дете, храни го, притискайки го към гръдта си. Тя дарява мъжа с душевна топлота. Грижи се за него. Затова капитулирай пред жена си и дори не се опитва да спориш с нея", разяснява шейхът.

Шейх Аид ибн Абдула Ал-Карни е ислямският учен, писател и активист е роден през 1960 г. в Саудитска Арабия. Той е професор по Фикх (ислямска юриспруденция) и един от ръководителите на ислямския университет в Рияд, има докторска степен в областта на шариата и правото. Ал-Карни е най-известен с книгата за самопомощ, която издава: "Не тъгувай" ("La Tahzan").


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    24 0 Отговор
    И при арабите опипват почвата за "еманципация".
  • 2 Жорко Павето

    14 6 Отговор
    Тез арабели, големи лигльовци. Ако постъпвате така, не само ще ви се качат на главата, ами и страпон ще си вземат, та да бъдат активната страна!

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 3 кучето шаро

    15 2 Отговор
    БОЙ !?
  • 4 Bahti

    14 2 Отговор
    На коя от жените го е приложил Номера? Иначе Кинти Кинти И ПАК КИНТИ! Ако не се получи и не сте разорени, пробвайте с Пари!
  • 5 страпончов

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жорко Павето":

    e, виждаме поне какви мисли или желания ти се въртят в главата...или сънища?хахаа

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо МъдрЮ

    20 1 Отговор
    Спорът с жената е лишен от всякакъв смисъл. В 90% от случаите, тя ще се окаже права, в 10% от случаите ти ще се окажеш виновен.
  • 8 КОЛЧО СЛЕПЕЦА

    13 2 Отговор
    Да спориш със жена е все едно да спориш с радиото ! )))))))
  • 9 Болгар

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жорко Павето":

    Не бъди предубеден! И сред арабите има умни, модерни, новатори, хора с какви ли не интереси и познания. Лично не харесвам многодетството и многоженството като обичаи там, защото пренаселява света...., а не понасям тираниите на уахабити, третиращи други и жените като роби. Но араби са дали со не едно на света. Арабските числа, поезия. Колкото до чаршафите, те са възприети като облекло поради горещините пясъците, вятъра в тези тропически, субтропически ширини и всеки, който живее там разбира, че поради силното слънце и прах е пракмтично облекло за там. Но да присмиваш умните съвети на гози човек е примитивно глупаво, явно не разбираш какво има впредвид?... Той съветва, че ако огорчиш незаслужено жена си е добре да и се извиниш! Но ти не можеш асимилира, идеята му, с ума си.
  • 10 777..

    2 1 Отговор
    Съгласен съм..но има жени които не знаят и немогат да ценат всичко това..и в место това ..те имат за шматка.и най малко да ти сложат някой рокче за красота

    Коментиран от #13

  • 11 Болгар

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жорко Павето":

    Същото го съветва и един дядо тук, когото попитаха на какво се дължи щастливия му брак? Съветите му са същите, но с други думи. Само неразбиращи и примитивни натури биха подигравали някого. Но лицемеридто на много хора си е за изобличение и присмех (сатира), защото дори и особенно политици и някои фирменни лица си служат с него, за да ни вредят. Защо присмиваш този умен, патил и прас човек?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Болгар

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "777..":

    Така е. Всякакви и мъже и жени има. Затова не се ожених за една Софиянка, защото аз съм кротък, докато не ме притиснат злини в ъгъла, а тя искаше фа ме третира като слуга и паричкодонорче. Но мисленето ми се припокрива, с на този арабин - мъжа и жената трябва да обсъждат нещата и търсят общо решение, а не единият да домимира като диктат! - само тогава са щастливи заедно. Затова, преди да се ожениш, проучи характера на жената! Ако е с прикрит към теб кхериктър, очаквай неприятности и дори развод...!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ал аслъ тъп манафър

    3 3 Отговор
    Точно в арабския свят където публично пребиват жените с камъни..???
    Как пък не
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.