Last news in Fakti

30 Юни, 2018 09:14 4 180 10

Определиха безопасните дози алкохол

  • алкохол-
  • безопасно-
  • опасно-
  • доза-
  • количество

Учени стигнаха до важно заключение...

Определиха безопасните дози алкохол - 1

Специалисти от Американската асоциация на кардиолозите посочиха безопасните за здравето на човека дози алкохол и последствията от неговата злоупотреба в изследване, публикувано на сайта на организацията, цитирано от БТА.

Учените проведоха изследване, в което участваха 4710 души на възраст между 18 и 45 години. Били взети предвид хранителният режим на участниците и физическата им активност.

Кардиолозите стигнали до извода, че хората, които пият алкохол повече от 12 пъти годишно, по-често страдат от високо кръвно налягане и завишено ниво на холестерола, в сравнение с абсолютните трезвеници. За да избегнем сърдечносъдовите заболявания, авторите на изследването ни съветват тотално да се откажем от алкохола. За да се намалят последствията от него обаче, мъжете не трябва да консумират дневно повече от 680 грама бира, 220 грама вино и 80 грама концентрат.

За дамите тези стойности трябва да се намалят наполовина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дърта пияница

    11 1 Отговор
    Е !! Чак пък Толкова ,
  • 2 Алкохолното петно

    7 2 Отговор
    Я пак да проверят, че нещо са объркали ...
  • 3 бай той

    6 5 Отговор
    Как така 12 пъти годишно? Да не са се объркали нещо тези "учени"? Че то аз на седмица пия повече пъти. На обяд 1-2 бири по 500 мл.и вечер пия 2-3 малки ракии и 3-4 бири или бутилка вино. Те така ми стават пиенетата 2 пъти на ден. 7 дена по 2 пъти са 14 пъти на седмица. Хайде на обяд някой път пропущам, като имам много работа, но вечер с вечерята просто няма начин и после жената е клатя, като гладен сиганин джанка. Нямам свършване. Яко лашкане и тя доволна и на мен ми е кеф...
  • 4 аврамъ бакалинъ

    5 2 Отговор
    Правилно точно толкова е достатъчно за да се отпуснеш а не да се въргаляш като руснак от времето на соца че то от тях друго и не научихме тогава а сега даже и те рядко се наливат че видяха до къде води льокането без мяра но ние още се правим на ,,мъже,, и после гледаме чудесии по новините и въобще най-добре е да се върнем към старите си традиции котато нашите дедовци и пра-такива са минавали през кръчмата да общуват на по 1 юзче ракия или ока вино за маса с тава кебапчета и са вдигнали България в десетката на Европа за 20-30г.години след освобождението и лева е бил ,,златен,, а сегашните мошмороци вече 30 г. само ни закопават но ако гледаш рекламите то едва ли не цъфтим но всеки си знае как искарва месеца с вечно подскачащи сметки но не и доходи ако има такива разбира се освен за някои от върхушката които живеят сякаш във виртуален свят и ни се чудят на нас разбира се...! Всяка КОКА-КОЛА враг на алкохола, ще ви държи вечно трезви и бодри че и здрави !!!
  • 5 красавицата

    3 1 Отговор
    нека не забравяме, че в изследването най-вероятно не са попаднали българи. Така,че тези мерки и теглилки не са за нас....
  • 6 гост

    5 2 Отговор
    Нека не забравяме,че тъпотията,няма лечение,но алкохолизма се лекува в болнично заведение!
  • 7 Порки

    4 0 Отговор
    Аз знам, че до литър ракия на вечеря е нормално. Вече ако след това пия две бирички, може да се говори за някаква начална фаза на лек алкохолизъм...
  • 8 Бляд

    3 0 Отговор
    Вии нищо не пиете веее
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.