Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 10:21 1 261 2

Изслушване в здравната комисия заради цени на лекарства на „Софарма”

  • лекарства-
  • цени-
  • софарма-
  • нели нешева

Депутатите от ГЕРБ не били недоволни от работата на Нешева

Здравната комисия в парламента трябва да изслуша 9-те души в Комисията по цени и реимбурсиране, както и Надзорния съвет на НЗОК, който носи отговорност за разпределянето на средствата като колективен орган по повод твърденията, че лекарства на българската фармацевтична компания „Софарма”, произведени у нас, струват в пъти по-евтино в съседни държави. Това заяви пред ТВ7 нейният председател Десислава Атанасова.„Аз съм доста изненадана от тази драстична разлика“, коментира тя.

Според разследване на телевизията три пъти по-скъпи лекарства продава „Софарма трейдинг“ у нас, в сравнение със съседна Сърбия и Турция. Пример за това са ампули за тежка форма на алергия, които в България се продават за около 70 лв. опаковката, докато в Турция цената на опаковката е 25 лв. Медикамент за високо кръвно пък в Сърбия върви в аптеката за 7 лв., докато в България цената му е около 20 лв.

Атанасова заяви, че все още оставката на шефката на НЗОК Нели Нешева не е приета. Тя отхвърли появилите се в медиите информации, че за нейното място се готви сегашният зам.-министър Гергана Павлова.

„Оставката ще бъде обсъдена утре на заседание на парламентарната група на ГЕРБ и ако бъде приета, тогава ще се обсъждат имена“, категорична бе Атанасова. Тя обаче даде да се разбере, че депутатите от ГЕРБ не са недоволни от работата на д-р Нешева. „Държим да се чуе, че сме доволни от нейната работа като управител на НЗОК”, подчерта тя.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Благо

    0 0 Отговор
    Да видим утре какво ще решат да правят с оставката й. А на престъпниците от Софарма, ако им се размине трябва направо да закрият държавата. То и без това на там е тръгнало с тяхното умишлено убиване на пациентите.
  • 2 The Bear

    0 0 Отговор
    Ми то на малко ли престъпници им се размина!? Вездесъщият принцип в нашата правна система - "За кокошко няма прошка, за милиони няма закони" - като си платиш и те оставят. Като не можеш - лежиш на мръсно и студено. М...лите се множат без спир, превземат села и ги опустошават като скакалците, живеят в болници за наша сметка или в незаконни коптори, богатите строят незаконни палати, а държавата посяга да събере пари като облагане за остъклените тераси - щото са на обикновения човек.... Вместо новини - гледаме театър.... а хората си умират ...бягайте далеч преди да е избухнала гражданска война между работещи от една страна и м...ли от друга страна, защото богаташите ще бъдат само зрители...