Last news in Fakti

24 Юли, 2018 11:16 6 369 8

Холивудски актьор вдига тежка българска сватба с 20000 души

  • холивудски актьор-
  • сватба-
  • българка-
  • сватба под открио небе-
  • 20 000 гости-
  • ансамбъл българе-
  • бен крос

Събитието ще е най-голямото бракосъчетание под открито небе при спазването на всички български обичаи

Холивудският актьор Бен Крос, който избра България за своя втора родина и живее у нас от 2002 г. насам, е решил да се ожени за българка, пише Флагман.бг. Щастливката се казва Деяна Бонева.

Със сигурност това ще е най-голямото бракосъчетание под открито небе при спазването на всички български обичаи — в присъствието на поне 20 хиляди гости в народни носии. Това ще стане на 18 август, събота, край Жеравна — в кулминацията на 11-тото издание на фестивала на фолклорната носия.

Очаква се англичанинът да пристигне с калпака и с цървулите на Ян Андерсон — покойният съпруг на Елена Андерсон, които му бяха завещани от вдовицата през 2016 година на Жеравна с пожелание да следва благородните му стъпки на наша земя.

В заснето от родолюбивата телевизия Inlife.bg видео от този сакрален момент, Крос казва следното: „Да влезеш в обувките на друг човек и да извървиш пътя му е голяма отговорност… надявам се това да е весело събитие”.

Две години по-късно този изключителен по дух, талант и доброта чужденец ще направи същото, което направи холандецът Ян Андерсон — ще се ожени за българка и ще продължи да възхвалява родината ни като своя, чувствайки се горд не само в ролята на легендарния журналист от ирландски произход Джеймс Баучер в спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”, но и наяве.

Елена Андерсон загуби своя съпруг — първият основен спомоществовател на ансамбъл „Българе” преди три години, но неговият завет да се съхрани и популяризира магията на българския фолклор остана жив. Елена е сестра на ръководителя-идеолог на „Българе” Христо Димитров.

Очаква се на 17,18 и 19 август т.г. в Жеравна да пристигнат още повече радетели на българското, отколкото на миналогодишното юбилейно издание, когато бяха отчетени около 20 хиляди души.

Бен Крос идва в София за първи път през 2000 г., за да снима филм с Жан-Клод ван Дам. По това време той живее във Виена. Само няколко месеца след първия му престой у нас, се налага да се върне заради роля в сериал по римска сага, заради която пребивава още няколко месеца. Влюбва се в България и купува апартамент в столицата, където остава постоянно от 2005 г. насам. По същото време среща и Деяна, с която са неразделни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    41 0 Отговор
    Да са живи и здрави и много щастие.
  • 2 Бесен Язовец

    25 0 Отговор
    Браво Бен Крос, до сто години, най малко, щастлив живот да живеета със съпругата си !

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Тия па 100 г.това не бих го пожелал и най - върливя си враг!! 100г. памперс!!! Най- голямата заблуда на която робуват хората е стархът от смърта цял живот го умуват а то е само един миг на облекчение!! На Бен Крос му пожелавам само късмет нищо друго!

    Коментиран от #6

  • 4 Един от хората

    5 0 Отговор
    Да са щастливи и здрави и все така усмихнати!!
  • 5 гост

    17 2 Отговор
    Хора от Западна Европа идват в България и се обличат с народна носия, правят българска сватба по българските традиции, а в същото време младите българи се чудят как да избягат в чужбина. Жалко и смешно предателско племе сме.
  • 6 Кросов

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Кат ти наближи и на тебе, ще се молиш за още някоя годинка. Сега сигурно си млад, затуй говориш врели-некипели.
  • 7 стоян

    6 1 Отговор
    Тоя не е ли дърт за нашета мома
  • 8 Не съм сигурен требе жуокер

    0 0 Отговор
    Нашта мома малко мустаката ми се вижда ии това е от светлосянката?