Last news in Fakti

27 Юли, 2018 18:44 7 423 3

Откраднаха халюциногенни жаби от резерват (ВИДЕО)

  • жаби-
  • крастави жаби-
  • отровни жаби-
  • отрова-
  • халюцинации-
  • силен халюциноген-
  • аризона-
  • резерват-
  • кражба

Отровните сухоземни жаби са били откраднати посред нощ от защитена зона в американския щата Аризона

Откраднаха халюциногенни жаби от резерват (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Група неизвестни лица са били заснети от камери за видеонаблюдение как крадат отровен вид крастави жаби наречен Sonoran Desert Toads или Colorado River toad (Incilius alvarius) от резерват в американския щат Аризона.

Служители от службата за опазване на дивата природа в щата разпространиха съобщение за кражбата, в което предупредиха, че най-вероятната причина за нея е ефектът, който облизването на кожата на жабата причинява - халюцинации.

От парка за опазване и защита на дивата природа Spur Cross Conservation Area публикуваха във Facebook страницата си необработени кадри от престъплението, които показват как нарушителите се промъкват през резервата посред нощ, миналия петък между 21:00 и 00:30 ч. местно време.

Крадците били оборудвани с бутилки за вода, фенерчета и торбички, когато влезли в защитената зона. Освен кражбата на отровните земноводни, бандитите нарушили и редица правила и разпоредби с нахлуването си в парка.

Когато на сутринта служителите на парка видели записа, те веднага сигнализирали в полицията и предали видеото на властите.

Според биолога Ранди Баб, жабите са откраднати заради отровното вещество, което отделят през кожата си - буфотоксин. "Близането на жаби" се е превърнало в опасна тенденция, при която хората използват отровата на тези жаби, за да се надрусат", обяснява Баб.

Откраднаха халюциногенни жаби от резерват (ВИДЕО)

Отровата на тези земноводни от семейството на краставите жаби действа като психеделично лекарство и има халюциногенен ефект, подобен на този на ДМТ.

"Sonоran Desert Toads са именно такива отровни жаби и някои хора събират отровата им, а след това я поглъщат", обяснява биологът.Откраднаха халюциногенни жаби от резерват (ВИДЕО)

Тези жаби са най-едрият вид в югозападната част на страната. Те могат да живеят до 20 години, а на тегло могат да достигнат близо килограм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един ....

    6 0 Отговор
    Да ги търсят в Студентски град .

    Коментиран от #2

  • 2 Оптимист

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един ....":

    Или на Слънчака...
  • 3 серсемин

    1 0 Отговор
    Всички знаем приказката за принца дето целува жабата или алиса в страната на чудесата или пък за дятката дето лети с шейната....навремето е имало яки друсалки !