Last news in Fakti

1 Август, 2018 15:08 3 252 6

Мълния удари телефона на жена, докато снимаше буря (ВИДЕО)

  • мълния-
  • буря-
  • телефон-
  • снимки-
  • видео-
  • светкавица

43-годишната Трейси Кутлуол от град Галъшилс, Шотландия, реши да сподели видео, което да послужи като предупреждение за тези, които обичат да снимат видеа в опасни ситуации. Жената била изумена от стихията и решила да заснеме зрелището на iPhone от прозореца на дневната, пишат местните издания.

За да вижда по-добре бурята обаче, тя го отворила. Трейси се пошегувала, че ще я удари светкавица и шегата се оказала пророческа. Отначало се виждат само тъмни облаци над покривите и няколко светкавици. Но след това изведнъж всичко се осветява и се чуват викове от уплаха, защото мълния удря жената.

"Опитвах се да заснема колко е тъмно и се надявах, че ще хвана малка светкавица, но не очаквах, че ще ме удари", споделя Трейси. Трейси е имала късмет: ударът попаднал в гумения предпазител на телефона, което ѝ спасило живота. Жената не пострадала, само усетила изтръпване в ръката, с която държала телефона. После тя, приятелката ѝ и двете изплашени деца изключиха всички електрически уреди, скрили се в една стая на първия етаж и не излязли оттам час и половина.

Сега спасената като по чудо шотландка се надява, че нейният пример ще убеди други да не предприемат такива безразсъдни действия. "Когато мълнията удари, имаше нещо като огромна синя светлина. Тогава целият ми живот сякаш премина пред мен", завършва шотландката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Religious

    14 2 Отговор
    Господ Исус е заповядал: Да не изпитваш Господа, твоя Бог!
  • 2 Колиба

    9 1 Отговор
    Хахахахааа,и такава простотия не бях чел,гуменото калъфче я спасило от мълнията с милиони волтове ток,,,,,,,,,,,,хихихихихихии,,,,,,,,,как може само простотии да пишете не ми е ясно.
  • 3 Пръцко

    4 1 Отговор
    Дори и природата не ги понася тия айшитове...
  • 4 stupid dog

    1 0 Отговор
    Така не може ли и пачите да ги гръмне,като правят снимки ,тайничко зад г...т ми!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Morgoth

    2 0 Отговор
    Телефон ударен от светкавица, който продължава да снима, жени които вместо да са в безсъзнание или напълно изпържени пищят от уплахата и гумен калъв, най-вероятно под 1мм дебел спасяващ от близо милион волта. Няма ли някой който да обясни на тази дето се е похвалила с това изживяване, както и на преписалата го Събина Андреева какви глупости са това??? Светкавицата най-вероятно е ударила гръмоотвода на сградата или дори на съседната и е изпълнила околността със статично електричество, което лекичко е усетила снимащата.