17 Август, 2018 00:30 12 466 14

Митове за секса, в които трябва да спрете да вярвате

  • мит-
  • секс-
  • спрете-
  • вярвате-
  • оргазъм
Митове за секса, в които трябва да спрете да вярвате - 1
Снимка: Shutterstock

Когато стане дума за секс, всеки говори какво ли не, за да покаже на околните, че го бива в леглото, но повечето неща, които се въртят в общественото пространство, са по-скоро митове, отколкото реалност. Например това, че при всеки полов акт дамите трябва да изпитат оргазъм. Да, ама не – около 75% от жените не го правят. Или пък схващането, че колкото повече секс правите, толкова по-стегнато тяло ще имате. Tialoto.bg подбра няколко популярни мита за секса, в които е по-добре да спрете да вярвате:

1. Сексът изгаря много калории

Истината: Според експерти, 30-минутен секс може да изгори от 85 до 150 калории. Теоретично погледнато, на ден трябва да се „разделите“ с около 3 500 калории, за да започнете да сваляте теглото. Или за да загубите един килограм, трябва да правите около 35 пъти секс.

Проблемът е, че повечето хора не правят редовно секс. Те пропускат интимните контакти с дни, след което имат един, който е твърде кратък и незадоволителен. Сексът не може да изгори много калории, но качественият секс един път седмично може да подобри работата на сърцето и да удължи живота.

2. Сексът може да причини сърдечен удар

Истината: Сексът е полезен за здравето на сърцето. Научно проучване сочи, че мъжете, които правят секс два пъти седмично или повече, имат по-малък риск от развитие на сърдечно-съдово заболяване. Шансът да получите сърдечен удар, докато се забавлявате в леглото, също е много нисък. Физическото натоварване, което повечето хора имат по време на секс, може да се сравни с ходене по стълби. То може само да ви задъха. Сърдечен удар по време на секс може да получи единствено човекът, който има някакви проблеми със сърцето.

3. Стридите повишават либидото

Истината: Нито едно проучване до момента не е показало, че стридите имат положителен ефект върху сексуалното желание. Те съдържат много цинк, който се грижи за качеството на сперматозоидите, но не повишават либидото. От друга страна, няколко изследвания сочат, че шоколадът понижава кръвното налягане и подобрява функционирането на кръвоносните съдове. В него има фенилетиламин и серотонин, които подобряват настроението и засилват желанието за секс.

4. Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди

Истината: Неотдавнашно проучване от Държавния университет в Охайо, публикувано в „Journal of Sex Research“, развенчава този мит. В него участват 238 души, които са помолени да записват колко често мислят за секс, храна и други. Резултатите показват, че мъжете мислят за секс далеч по-малко, отколкото всички смятат - средно около 19 пъти на ден. Това е доста по-малко от 8 000 – цифрата, която се получава, ако те мислят за секс на всеки 7 секунди. А жените? При тях се получава средно около 10 пъти на ден.

5. Всички жени изпитват оргазъм при полов акт

Истината: Близо 75% от жените не са в състояние да изпитат това удоволствие. 37% от жените казват, че се нуждаят от допълнително стимулиране по време на полов акт, за да стигнат до оргазъм.

6. Сексът може да повлияе на спортните постижения

Истината: Треньорите често казват на своите спортисти да се въздържат от секс преди големите състезания или контроли. Последните изследвания обаче показват, че сексът оказва незначително влияние върху представянето на спортистите и дори може да има положителен ефект.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    83 3 Отговор
    Мит ли е големият пенис на българина или е немит?

    Коментиран от #10

  • 2 Дри

    26 8 Отговор
    Прасетата ядат най-хубавите ябълки.... мойта жена е мулти-оргазмена.. за 10 мин. които издържам, свършва поне 3 пъти.... и всичко е точно...

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 3 Дедо МъдрЮ

    66 6 Отговор
    А знаете ли, кога един пенис се превръща от мит - в легенда?
    Когато започне да се предава от уста на уста!

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    2 3 Отговор
    Каква беше тази канонада,в ранни зори! Да бъда спокоен,че има по,има и най!!!!
  • 6 Пиенде

    16 4 Отговор
    Когато ми се ще най-много , по ми се пие !
  • 7 гост

    4 0 Отговор
    Доктор Дри, не брои до 3! Нали някои са поети!!Ето ви рима!!!!
  • 8 stupid dog

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дри":

    Бих ти казал още по фрапиращ случай,но не става пред аудитория! Не съм чак толкова глупав,че всеки да си настройва бушоните ,за чуждите истории,че им било по интересно и по клюкарско!А всеки се мисли за хубава ябълка,важното е друг да му го каже!
  • 9 статистическа грешка

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дри":

    Някой е мулти-глупав, да мисли, че жена свършва 3 пъти за 10 минути.

    Коментиран от #12

  • 10 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо МъдрЮ":

    Немит. Но и дупето ми е немито и работата става малко ла*няна, така че няма проблем.

    Коментиран от #11

  • 11 Кървежи Говежди

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хемороиди отзаде вътре в дивия; хем кърви, хем сърби хем космато не се мие, няма начесване
  • 12 Дедо

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "статистическа грешка":

    Явно не си попадал на такива а и изказването ти говори и за теб самият колко си запознат с женската анатомия ...:) не се отказвай ,чудеса се случват всеки ден .За сведение мойта скуъртва 100 пъти за 10 мин ...
  • 13 Стиве

    1 1 Отговор
    Не е важен размера а колко работа върши
    За това гледате да си върши те работата и сутрин и вечер........... Ако можете разбира се
  • 14 Гошко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо МъдрЮ":

    Французите му викат минет.