Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 14:18 1 683 0

Рекордни 11 номинации за "Златна малинка" получи комик

  • адам сандлър-
  • златни малинки-
  • награди

Американският комик Адам Сандлър получи рекордните 11 номинации за наградите "Златна малинка". Това е повече от два пъти над предишния рекорд от пет номинации, който държеше досега Еди Мърфи за "Норбит".

Сандлър бе номиниран за работата си като сценарист, продуцент и актьор в три от най-слабите филми за 2011 г. : "Джак и Джил", "Бъки Ларсън: Роден да бъде звезда" и "Жена назаем".

В категорията "Най-слаб актьор" е номиниран и Никълъс Кейдж , а сред предложените за "Най-слаба актриса" водеща е Сара-Джесика Паркър.

Наградите „Златна малинка“  са контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ, които се присъждат за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. Наградите са учредени от американския публицист Джон Уилсън и присъдени за първи път през 1981 година.

Анти-наградата представлява пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, напръскана със златиста боя, оценена на 4.89 щатски долара. Изборът на символа е свързан с жаргонното значение на английската дума raspberry: „освирквам“, „дюдюкам“.

По традиция, номинациите за „Златна малинка“ се оповестяват в деня преди Филмовата академия да обяви номинациите за Оскарите, и „победителите“ стават известни също един ден преди церемонията по връчването на официалните награди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА