Last news in Fakti

14 Септември, 2018 17:40 4 806 9

Почина най-ниската майка в света

  • най-ниската майка в света-
  • генетично заболяване-
  • деца-
  • почина-
  • растеж-
  • стейси хералд

Тя роди три деца, въпреки че лекарите я предупреждаваха, че това ще я убие

Най-малката на ръст майка в света американката Стейси Хералд почина на 44-годишна възраст в щата Кентъки.

Високата само 71 сантиметра жена страдаше от рядко генетично заболяване, което спира растежа.

Заради болестта ѝ лекарите я съветвали да няма деца. Причините били 2 - първата била свързана с и опасността от увреждане на плода в утробата ѝ, втората, с предаване на болестта върху децата и третата с живота ѝ.Въпреки това тя беше майка на цели 3 деца - Катери (11), Макая (10) и Малаки (7).

Лекарите я предупреждавали, че поради височината й, по време на бременност, сърцето и белите дробове на децата могат да бъдат смазани, но Стейси толкова много искала да има деца, че рискувала всичко, за да го направи.

Двете й деца Катери и Малаки наследиха болестта на майката. Малкият Малаки е роден 8 седмици по-рано и въпреки че това е често срещано при деца с такова заболяване, след като се е родил, не е имал нито една счупена кост.

"Хората с разстройство като моето често се раждат със счупени ръце или крака, защото костите ни са много крехки и могат да се счупят по време на раждането, но нищо не му се случи. И обясних на дъщерите ми, че са много специални бебета, но те ще трябва да бъдат внимателни за брат си, докато не пораснат", казва в едно старо интервю Стейси.

Макар че тя била на инвалидна количка, Стейси активно се грижела за децата си заедно със съпруга си Уил, когото срещнала, докато работила в супермаркет, и се оженили четири години по-късно.

"Това, което не мога да направя аз, го може Уил", споделя преди смъртта си тя, а съпругът й, който е 175 см висок, се грижи нощно време за бебетата, защото за нея било трудно да стане. За нея било особено трудно да се грижи за дъщеря си Макая, единствената, която не наследила от заболяването и на две години вече била по-голяма от майка си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    33 24 Отговор
    По големи извратеняци и дебили от краварите няма на тоя свят.
  • 2 Ники

    36 9 Отговор
    Това според мен трябва да е подсъдно. Окей искаш деца ... осинови си за какво трябва да им прехвърляш генетични билести ? бб
  • 3 шампиона

    14 6 Отговор
    Това са психично болни хора..Как ще правиш секс с това нещо..Не мога дори да си го представя..И да определено по-добрия вариант е било да се осинови дете..Вместо това, сега ще се мъчат и те..

    Коментиран от #6

  • 4 Аззззз

    11 15 Отговор
    А по големи простаци и малоумници от вас няма. Като са болни и различни да умират ли каво простаци.

    Коментиран от #7

  • 5 боже

    14 1 Отговор
    И сега какво ? Тоя трабва да гледа две болни деца завинаги. Дъщерята и тя ще трябва да е при тях.
    Като може да се избегне с кой акъл си създават такива проблеми не мога да проумея ?
  • 6 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "шампиона":

    Кво ли не прави човек за едната зелена карта друго обясняние нямам
  • 7 Майка на 3 деца

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аззззз":

    Не, да не умират... да си живеят живота, но съзнателно да си предадеш недъга на най- милото е меки казано извратено! При толкова здрави изоставени деца, ако не осиновиш.... значи трябва да ги кастрират....
  • 8 Мими

    6 0 Отговор
    Немога да си обесня,как се прави секс със толкова малко човече ,това е извратено за мен.Ако е било за него забавно,явно е бил педофил.Сега ще си гледа два инвалида,едно дете им е било достатъчно за да разберат че вършат малоумщини и обричат децата си на мъки.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.