16 Октомври, 2018 09:35, обновена 16 Октомври, 2018 09:47 5 092 6

Моделка се парализира и онемя заради таблетки, които много жени пият... (СНИМКИ)

  • болка-
  • болки-
  • модел-
  • фитнес-
  • противозачатъчни-
  • лекарства-
  • таблетки

Лекарите дълго не могли да установят на какво се дължат ужасяващите болки на момичето

Фитнес инструктурка бе напълно парализирана до такава степен, че дори и онемя заради противозачатъчни таблетки. Отначало 26-годишната жена от Венецуела почувствала силни болки в корема, след което започнала да повръща безспирно и да изпитва чувство на тревожност.

В крайна сметка Катрина Пара така изнемощяла, че я връхлетяло заразяване на кръвта и прекарала два месеца в реанимацията, съобщава Daily Mail.

След като сепсисът бил преодолян, Катрина продължавала да се чувства зле, а лекарите били безсилни да разберат какво точно се случва с пациентката.

"Просто исках да умра и да се самоубия. Лекарите правиха множество анализи, но симптомите ми продължаваха да се влошават. Повръщах. Имах халюцинации, болки в корема и в краката, просто откачах и с всеки изминал ден се чувствах все по-зле и по-зле.''

Известно време медиците смятали, че ниското самочувствие на Катрина провокира психичните проблеми. Проведени били много конференции, но никой не можел да реши какво да се прави по-нататък.

"Тялото ми беше парализирано изцяло и болките бяха толкова силни, че единственото, което ми помагаше, беше морфинът. Лекарите казват, че тези болки могат да се сравнят с родилните", разказва за заболяването си Катрина.

Чак след 8 месеца от появата на първите симптоми, медиците най-накрая ѝ поставили диагноза: остра интермитентна порфирия, която отслабила нейния имунитет и била предизвикана от противозачатъчни таблетки. Катрина престанала да ги употребява и след 2 години се възстановила напълно.

"Всеки месец в продължение на две години у дома идваха медицински сестри и ми вливаха лекарство. Три пъти дневно имах физиотерапия, за да мога отново да се движа. Докато бях парализирана изгубих гласа си и затова имах нужда от вокален терапевт", разказва Катрина. Постепенно започнала да движи един от пръстите си.

Трябвало да изминат цели два месеца, докато тя започнала да задвижи тялото си. Тогава тя дори не можела да си представи, че не само ще успее да стане на крака, но и да започне работа като фитнес инструктор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Салам Алеко

    17 0 Отговор
    Не съм чувал у махалите някоя да е хванала такава болест!
  • 3 Кой е по-тъп

    31 0 Отговор
    Ми да бяхте казали какви са хапчетата та да не ги пият жените , каква е ползата иначе от тоя статия , само клюката ли е важна ?
  • 4 Фармацевт

    9 0 Отговор
    Тя може спокойно да съди фармацевтичната компания производител за доста пари! Някой да и го подшушне.
  • 5 Хасан

    9 1 Отговор
    Ей не наебаха се ей
  • 6 Крипли

    4 0 Отговор
    Извода какъв е: гълтайте!