Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 13:22 6 691 28

Продават ни банички и шопска салата, тъпкани с голяма гадост

  • банички-
  • салата-
  • гадост-
  • сирене-
  • имитиращи млечни продукти

Заведенията се снабдяват с евтини млечни продукти от борсата

Продават ни банички и шопска салата, тъпкани с голяма гадост - 1
Снимка: Shutterstock

Баничките, пиците и шопската салата, които си хапваме навън, често са с имитиращи млечни продукти закупени директно от борсата, вместо сирене, произведено от мляко, пише в. „Монитор“.

Основната причина е стремежът на търговците да бъдат конкурентни. На тържищата, откъдето се снабдяват повечето заведения, цената на имитиращите продукти е 2,90 лв./кг, а на нормалното бяло саламурено сирене около 8 лева или над 2,5 пъти повече.

„В баничка или шопска салата в заведение трудно можем да разберем по вкуса дали са ни пробутали сирене менте. В същото време в общественото хранене - ресторанти, столове, болници, училища контролът е много слаб. В България в обществените заведения и в училищата и детските градини могат да правят проверки само от Агенцията по храните, но не и потребителските организации“, казва Богомил Николов, изп. директор на Асоциация „Активни потребители“.

По думите му в супермаркетите вече трудно може да се намери имитиращ продукт, а на борсите го има, защото оттам купуват за ресторантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    55 2 Отговор
    Абе то цялата ни държава е един имитираш продукт - само имитира някаква дейност! Отиваш да си поръчаш шопска салата или пица и в състава им пише сирене, а не имитиращ продукт - заблуда отвсякъде! За какво плащаме - да пълним гушите на търговците и да ни тровят! Повече от ясно и то не от вчера! Жалко за самите нас.
  • 2 БЕНЗИНДЖИЯ

    53 0 Отговор
    Кашкавала е престъпно скъп Моля за Държавен Контрол на цената ако няма желание за такъв значи се облагодетелстват висши чиновници от който няма полза БЪЛГАРСКИЯ НАРОД преди години кг. кашкавал беше 6.5-макс 8лв сега 20лв+ това е чист ОБИР ПОСРЕД БЯЛ ДЕН.
  • 3 Кълвач

    24 9 Отговор
    Трябва моментално да бъдат затворени всички баничарници, ресторанти, кръчми и магазини, за кеф на патицата Венелина и останалите олигофрени, които са абсолютно мнозинство в тая тъпа държава!
  • 4 Радо

    10 2 Отговор
    Добрутру Пенке.
  • 5 уф чи мириши

    25 2 Отговор
    Вече три мандата ни управлява имитиращ продукт "премиер" вие, какво искате, яжте му сега "сиренето" в гащите !
  • 6 Bubbles

    32 1 Отговор
    Абе какви комисии к'ви 5 лева бе?
    В България всичко е ПЪТИ по-скъпо от нормалното, а качеството е пъти по-ниско!
    Не може тука сирене гауда да е €1, горгонзолата €1,85, йогуртите на данон в разфасовки по 12 и общо тегло 1кг. €3 а шоколада линд се продава в опаковки по 3 броя за €2,50.
    А в България същата опаковка гауда ти вземат 5-6лв., Горгонзолата пак за съшата опаковка гони 10лв. а йогуртите на данон са само по три в опаковка и струват около 4лв. а шоколада линд струва между 5лв БРОЙКАТА!!!
    Освен това последния път като си бях в България в едни фантастико ми направи впечатление че имаше бяло българско сирене което беше доста по-скъпо от тези които се смятат за качествени и ИСТИНСКИ като бор чвор, маджаров и т.н. които струват по 8-10лв за килограм а се въпросните БЕЛИ сирена бяха на същите марки и пак от краве мляко но струваха 15-17лв. за килограм.
    Въпроса е каква е разликата? И след като и на тези струващи 8-10лв./кг пише че са от КРАВЕ МЛЯКО, са ли те наистина произведени от такова или това е поредната търговска измама?

    Коментиран от #10, #11, #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "SusanMiller":

    Трийте този спам, дето го пускат тука, да кълват на него! Не трийте обективните мнения на хората, включително моите!!!
  • 9 Е кажете хора

    12 0 Отговор
    КАК ДА НЕМРАЗЯ УЧЕНИЯТА НА ПРОФЕСОРИТЕ ХИМИЦИ ЧЕ БИЛИ ЕВОЛЮЦИЯ ЗА ПРОГРЕС мразявиииииии земята замърсихтееее водите заразихтеееее децаниморитеееее
    И ИМАТ НАГЛИТЕ ОЧИ ДА ЛЪЖАТ СВЕТА ЧЕ СА СПАСИТЕЛИ НА ЗЕМЯТА ЧЕ ВИЕ ЗАТОПЛЯТЕ КЛИМАТАААА ЗАДА РЪСИТЕ РАК по СВИРКАТА НА БИЛ ГЕЙТС изобретателя на ужаси ГЕНОМОДИФИЦИРАНИ СЕМЕНА ... МИСЛЕЛ БЛАГОТВОРИТЕЛЯ за
    51 ДЪРЖАВИ за ДА нямат какво да ЯДЪТ за да МУ влезат В изобретенята на ужаситееее ДО КОГА СВЕТА ЩЕ ИМ ВЯРВА на баниците ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ВСЯКА ДЪРЖАВА ДА СИ ПРОИЗВЕЖДА ХРАНАТА ЗА НАРОДА ,НАРОДА НЕЩЕ ВНАСЯНА ПРОДУКЦИЯ ИСКА СВОЯТА ПРОИЗВЕДЕНА РЕКОЛТА ДА ЯДЕ ,НА КАДЕ НИ ВОДЯТ СВЕТА НА КАДЕ НИ ВОДЯТ ДЕЦАТА В КОЕ БЪДЕЩЕ на ЛУДИТЕ ЛИИИИИИИ
  • 10 Цанко

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    Всеки вторник и събота, пред блока ми идва едно момче помаче! Кара краве мляко, сирене, масло и ако си поръчаш - кашкавал! Чисти продукти...а за месо- отивам в магазина на каракачаните, там има и козе мляко и сирене, а от месото което продават още тече кръв!
  • 11 До Bubbles 6

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    Стига де стига изобретявал добрата на лошата стра бре уууу че се навъдихте кълвачи квото е при тебе тва е и при мене , ква файда че е по евтино все химични лай’а са едните пишат ,другите не пиша, в едните забранени в другите разрешени е и ... на практика в забранените ядът с позволение вредителите ,кел факда като при мене има в 30 вида един и същи продукт с различна цена, е к’во , кой ще докаже каде е по или по малка отровата айде де някаде да пише НА БРАШНОТО ОТ 5€ ПШЕНИЦА В 1...2 % ГМО НЕПИШЕ е НЕПИШЕ И НА БРАШНОТО от 0,36 цента ОК .КАЧЕСТВОТО НА ХРАНИТЕ НА ВСЯКЪДЕ Е ZÉRO ( купих си минали ден домашни яйца 6 броя за 35цента едното ... когато го счупих не се и замислих в това което видях и го изхвърлих ! , жълтъка беше красиво оранжев а в БЕЛТЪКА ИМАШЕ ЗАРОДИШ на кое да вярвам на цената ли ?)

    Коментиран от #14

  • 12 Гоуст

    15 0 Отговор
    Това ако не е парадокс и не се прави с цел затриването на нацията, здраве му кажи: най-бедната страна, а почти всички продукти са по-скъпи. Дори българските в чужбона са по-евтини от същите в България
  • 13 Така де

    8 0 Отговор
    Аз съм свидетел как в една месарница мелеха кости за наданечки, които ще доставят на болничен стол. В държавните детските кухни и държавно финансираните болнични кухни се продават само имитации, но на цена за БИО продукт
  • 14 Bubbles

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "До Bubbles 6":

    Само правя сравнение на цените на едни и същи продукти на две различни места в ЕС, това е.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Върви народе възродени

    6 0 Отговор
    От гмо-тата и пластмасовите храни в БГ ще станем още по-проклети и неразложими като пластмасата. Ше объркаме сметките на замислилите геноцида..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 hold up

    7 0 Отговор
    То ако е само баничките ,бял кахър!!!!Вече нищо не става за ядене....!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    3 0 Отговор
    Планът да бъдем унищожени като нация върви по план ...и народа ниши не прави да го спре...
  • 21 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 0 Отговор
    Ми не яжте бе от баничарниците и не ходете на ресторанти не е толкоз сложно
  • 22 Ели

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    Казва се хауда ,а не гауда

    Коментиран от #26

  • 23 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Радо":

    Евро ,не евра!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 баща ми бозаджията

    3 0 Отговор
    хауда ,хахаха!!!
  • 26 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ели":

    За пръв път чувам, благодаря! :)
  • 27 баща ми бозаджията

    1 0 Отговор
    върви бозаджията след мене ,няма спирка!!!!!Не обичам боза....!А домашна баница си е най хубаво нещо , което може да хапне човек!!!
  • 28 Мир

    1 0 Отговор
    Вени - остави баничките и ела да те натъпчем с хубаво бяло сирене