26 Ноември, 2018 00:30 5 665 24

Оргазмът помага при главоболие и ....

  • оргазъм-
  • секс-
  • факт

10 любопитни факта за женския оргазъм

Оргазмът помага при главоболие и .... - 1
Снимка: Shutterstock

За мнозина темата за секса е табу. Женският оргазъм пък за много мъже, а и за някои жени си е направо тера инкогнита. За да развенчаем заблудите и мистериите ще ви представим 10 абсолютни факта за женския оргазъм.

1. Оргазмите облекчават болката

Имате главоболие? Тогава не се извинявайте с него пред мъжа си, защото не ви се прави секс. Главоболието е често използван претекст от жените. Но те не си дават сметка, че сексът ще им помогне да го премахнат.

По време на оргазъм се отделя окситоцин, който релаксира тялото, влияе добре на различни емоционални състояния, а има и болкоуспокояващ ефект.

2. Употребата на презервативи не влияе на качеството на оргазма

Разпространен е митът, че презервативите влияят на качеството на оргазма. В действителност, презервативите могат да помогнат на двойката да изпита по-добър оргазъм. За жените специално няма абсолютно никакво значение дали ще употребяват кондом или не.

3. 30% от жените имат проблем с достигането до оргазъм

Ако някога сте имали проблеми с оргазма – успокойте се, не сте сами. Има още жени по света, които страдат от подобен проблем.

Дори и жените, които нямат проблеми с либидото и оргазма, понякога страдат от недостатъчно задоволяване.

Една на всеки три жени не успява да стигне до оргазъм по време на секс най-вече при вагинална стимулация. Затова мъжете трябва да са по-изобретателни и да включват и други похвати.

4. Ако намерите G-точката, ще подобрите шансовете си за оргазъм

Знаете ли къде е вашата? Много малко жени успяват да я открият. В повечето случаи това става случайно при изпълнение на някаква поза, при определени обстоятелства (като пълен пикочен мехур, например, и това не е шега), или при стимулация от страна на партньора ви.

Множеството изследвания показват, че ако наистина успеете да откриете вашата G-точка, това ще ви носи разтърсващи оргазми всеки път.

5. Оргазмът става все по-добър с възрастта

Не си мислете, че младостта ви е единственото време, в което ще ви се случват игриви неща в леглото. С напредване на възрастта нещата стават все по-хубави! Най-хубавото е, че оргазмът става по-лесно достижим с възрастта.

61% от жените между 18 и 24 години достигат до оргазъм при последния си полов акт, съобщава изследване по този въпрос. 65% са жените на възраст около 30 години, а при 70% от жените между 40 и 50 години отговорът също бил положителен.

Според учените, това се дължи на по-богатия опит на по-възрастните жени.

6. Жените, които експериментират в леглото, достигат по-често до оргазъм

Ако имате проблеми с оргазма, помислете за разнообразяване на любовната игра. Редуване на позите, включване на забавни секс играчки, гледане на горещи филми – всичко би могло да помогне. Изберете вашия начин.

7. Сексуалното самочувствие на жената се отразява на нейните оргазми

Колкото по-ниско е самочувствието, толкова по-трудно човек се отпуска в леглото. Това неминуемо се отразява върху сексуалното изпълнение и крайната цел – насладата. Важно е да започнете да обичате себе си, за да може тялото ви да ви се отплати с незабравим оргазъм.

8. Съществува така наречената „пропаст“ в оргазма

Тя се случва, когато мъжете си мислят, че партньорките им са достигнали до оргазъм, но всъщност жените признават, че не са. Това се поправя лесно чрез обсъждане на нещата, които харесваме в леглото.

9. В редки случаи до оргазъм може да се достигне и без директна генитална стимулация

Всички сме чували за жени, които достигат до оргазъм, карайки колело, возейки се в друсащо превозно средство, каквото е влакът и още много други примери.

Причината за спонтанните оргазми по време на различни дейности е двойното увеличение на притока на кръв към половите органи, пише struma.bg. Той улеснява стимулацията на гениталиите от сравнително по-леки дразнители от външната среда, за разлика от същинския полов акт.

10. За повечето жени оргазмът отнема известно време

На много жени им отнема доста време, докато достигнат оргазъм, за разлика от техните партньори. Това е напълно нормално, защото се дължи на анатомията.

Статистически, на жените им трябват средно около 20 минути сексуална активност, за да достигнат до оргазъм. За съжаление, често мъжете не успяват да удържат фронта толкова дълго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откривателя

    3 2 Отговор
    Лека нощ ,милиони оргазми! ❤️🍭!
  • 2 Манафов

    2 4 Отговор
    Ще ви дойда в редакцията и ще се забъкнете от оргазми!
  • 3 Дедо ви

    11 2 Отговор
    Да, забелезАл съм , че си требе бая хамалогия....
  • 4 vasik atanasova

    1 5 Отговор
    айде сега нова мода
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лечител

    4 4 Отговор
    Венче, ако имаш главоболие - звънкай, G-точките ги намирам за нула време, гарантирам обилен и мощен оргазъм.
  • 8 Голям прос

    2 1 Отговор
    Абе иска яко чесане и къпане
  • 9 БайТози

    2 1 Отговор
    Вене,да позная ли къде ти е G точката. Между крачетата.
  • 10 Гадината

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    И на мен така ми каза една
  • 11 hold up

    2 4 Отговор
    Как ще удържат фронта, ,,мъжете,, като акъла им е в гащите на друг....! Обратните мислят ,че и те правят оргазъм,тяхното е ,,свинска ,,похот.....!!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дедо

    2 1 Отговор
    Ехаа какво прекрасно време.Виж облаците !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бат Ицо

    3 1 Отговор
    Вярно е това за главоболието - ДА!Аз хапчета за глава не пия, само казвам на жената, че ме боли главата и тя си знае...
  • 17 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Луцифер":

    Ти си пречупения,белязан,откакто си се родил!Кривошийката щастлива ли е?????Нямаш работа с мен!!!Аз съм човек с достойнство и неомърсен!Щастлив съм от този факт...а твоите мисли ,ако имаш изобщо такива са гнусни и походката тине такава!Гнус ме е ,дори да те видя!!!Накара входа да повярват , в нещо което е много гнусно...!Дано разберат и те какъв боклук си......!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 666

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ще идвам в съня ти ,ще сбъдна страховете ти ,мрак ще обхване душата ти !Аз съм този които не виждаш но те следи в тъмното !Ще живееш в сенки като призрак ! И смъртта ще е едва началото !!!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 хотел Холидей

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "666":

    Смъртта,може да засегне първо тебе,защото си пълен с грехове!!!Следиш ме и казваш ,че съм ти убежището!!!!Нека изпитвате оргазми, двамата обратни и изчезвай в ада и ти,при твоята мъжка любофффф....!Да ти с....на музиката....!!!!!? Каквото и да си покаже един обратен ,той си остава такъв....!Лъжете кривошийката също!Това също е грях.....!
  • 20 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "666":

    Заблуждаваш се, ти живееш в сенки!!!!Празна и нещастна душа...!Такъв ще бъдеш , докато си жив.....! Изчезвай нитратен....!!!!!!!
  • 21 Експерта

    1 0 Отговор
    ПО СКОРО ЗА ДОБЪР СЪН,ЗА ГЛАВОБОЛИЕ ВЗЕМАМ ХАПЧЕТА.ХАХАХАХА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нещасника не се обади

    0 0 Отговор
    Лека сладейко ....ммм
  • 24 А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

    0 0 Отговор
    А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?