19 Декември, 2018 13:15 8 349 15

Учени: Жената трябва да е по-ниска от мъжа!

  • жена-
  • мъж-
  • нисък-
  • висок-
  • ръст-
  • брак

Появи се интригуващо изследване за феномена на ниските жени и високите мъже

Учени: Жената трябва да е по-ниска от мъжа! - 1
Снимка: БГНЕС

Данните от неотдавнашно проучване на учени до известна степен потвърдиха твърдението, че жената в двойката трябва да е по-ниска от мъжа. Оказа се, че ниските жени са по-склонни да намерят щастие в брака с високи партньори. Едно интригуващо научно изследване изясни произхода на този необичаен феномен.

В широкомащабното проучване са участвали 7850 жени. Въз основа на получените данни изследователят Китае Сон установил, че жените, които са значително по-ниски от партньора си в живота, се чувстват по-щастливи в брака си. Оказва се, че повечето жени най-вече обръщат внимание на по-високите кандидати за сърцата си.

Но изследователите забелязали също така, че връзката между чувството за щастие и височината на един партньор отслабва с течение на времето и след 18-годишен брак значението на ръста практически е намалено до нула.

Женско усещане

Друг екип от учени проведе независимо проучване, основано на проучване между 600 жени. Те бяха помолени да обяснят защо растежният фактор се оказва толкова значим.

Ето какви били отговорите на повечето жени:

"Всеки път, когато трябваше да гледам надолу, за да погледна лицето на моя човек, който беше по-нисък от мен, се появяваше усещане за неудобство";

"С по-висок мъж нямам ограничение при избора на височината на токовете ми. Мога да нося супер високи обувки и пак да съм по-ниска от мъжа до мен";

"До висок мъж аз се чувствам женствена и защитена.".

Високите мъже са по-умни

Тези, които вярват, че е достатъчно да бъдат умни за успешна кариера, са дълбоко сгрешили. Оказва се, че най-често умните хора са над средната височина. Излиза още, че качеството на човешкото развитие играе решаваща роля в нивото на интелигентност в зряла възраст.

Високите мъже са по-богати

Учените са направили друго проучване, за да разберат връзката между материалното благополучие и височината на мъжа. Оказа се, че колкото по-висок е човекът, толкова по-богат е той. Изследователите извадили и факти: например за 30-годишна кариера приходите на един 180-сантиметров мъж ще бъдат със 166 000 долара повече от колегите му с височина 150 см.

По-внимателно разглеждане на въпроса разкрило, че всеки 2,5 см повече в ръста увеличава и богатството с 2-2,5%.

Висок социален статус

Социолозите твърдят, че ниските мъже рядко достигат значителни висоти в обществото. Високият ръст придружава значителния социален статус и социалната тежест. Високите мъже са по-склонни да участват активно в социалните дейности, което увеличава уменията за адаптация в обществото. С такива умения високите мъже са по-склонни да постигат високи цели.

Идеалната разлика в ръста

Антропологът Богуслав Павловски от Полша установил, че материалните облаги, социалният статус и тежестта в обществото не са от първостепенно значение при избора на партньор, пише jenata.blitz.bg. Основното нещо е разликата в ръста. Ученият предложил теорията, че разликата във височина от 30 см гарантира брачното щастие.

Разбира се, щастливият брак изисква усилие от страна на двамата партньори, а "златната" разлика в ръста не е в състояние да компенсира лошия нрав или лошите навици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учени

    13 0 Отговор
    По-ниска - доказано вече и научно. Очакваме проучване на тема "плоска глава" и "малки ръце".
  • 2 а добро утро

    7 6 Отговор
    тия пак откриха топлата вода, то това се знае от всяка жена не от вчера, алооооо "професорите"
  • 3 Ники

    5 0 Отговор
    Бравооо !!!! Спомням си преди няколко години откриха , че Мъца трябва да е по висок от жената .. още тогава предусещах , че скоро ще докажат и от обратната страна , че и жената трябва да е по ниска от мъжа ... Замина ми интригата от следващите Нобелови награди ...
  • 4 Горките

    19 1 Отговор
    Хан Тервел, Наполеон, Ленин, Хитлер, Сталин, Путин
  • 5 Пища Хуфангел

    2 4 Отговор
    Проблем за Хобитите! Да се мятат на токчетата веднага!!
  • 6 Радо

    4 1 Отговор
    Жената си припада по много високи мъже, навремето половината и гаджета бяха с полвин глава по-високи от мен, едни четирикрилни гардероби ватерболисти и плувци, и накрая мен избра!!..само че сега ония са по 130-40 кила, а аз съм една тънка 183 сантова фиданка, 95 кила...явно е намерила нещо в мен, което не е видяла в останалите върлини.
  • 7 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПОРАДИ ЕСТЕСТВЕННАТА БИОЛОГИЯ И АНАТОМИЯ-С ОКОЛО 10-15 СМ.- МИНИМУМ С ЦЕЛ ЗАЧЕВАНЕ ИЗПРАВЕНИ !?!?!?
  • 8 Магаре в кола

    2 4 Отговор
    Мадам Злата била висока ,ама тя една обрязана простакеса,дори я возят като чувал с картофи....!И реве.за корове...!Къде е мозъка и....!Измишльотини.....!!!!!?
  • 9 карлсон

    3 7 Отговор
    Да, то си е ясно, че високите мъже постигат високи цели. Ниските няма как да го направят. За това ниските мъже са се специализирали в друга дейност. Те са тези, които поставят високите цели, които високите мъже да постигат. Историята го доказва.
  • 10 Венелина

    9 0 Отговор
    Моето експертно мнение е че най хубавата комбинация е висок мъж с дебел к... и добре натъпкан портфейл, и ниска жена с тясна пу.... и големи ци...
  • 11 BatkoPsihopatko

    4 0 Отговор
    По - ниска, и с плоска глава за да можеш да си поставяш пепелника в/у нея.
  • 12 asddsa

    0 0 Отговор
    |- !_
  • 13 Алфа Ромео

    3 2 Отговор
    По-ниските мъже са по-амбициозни щото са комплексирани от ръста си и натискат по-злобно да успеят в други сфери за компенсация на ръста.
  • 14 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Мен пък много ме кефи Дженифър Лав Хюит, кат я видя на екрана и ставам на дърво....
  • 15 гощо

    2 1 Отговор
    У БГ само дребни гноми дееба тцттцтцт